İl Brincisi Oldu

İl Brincisi Oldu

Çaykara'da yapılan Ezan okuma yarışmasında Akçaabat İmam-Hatip Lisesi Öğrecisi Muhammet Saka 1. oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğüce düzenlenen ve Çaykara İmam-Hatip Lisesi tarafından organize edilen Trabzon ili İmam-Hatip Liseleri Öğrencileri arası Hafızlık ve Ezanı güzel okuma yarışması Çaykara Merkez Camiinde yapıldı.

 

Düzenlenen yarışmaya Çaykara kaymakamı Ufuk Özen, Çaykara Belediye Başkanı Namık Kemal Gedikoğlu, İl Encümeni Mustafa Hacıabdullahoğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mikdat Eyüboğlu, Dernekpazarı Müftüsü Abdullah Aksoy, Çaykara Müftüsü Paşa Bektaş, Okul müdürleri öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

 

Hafızlık yarışmasında  Araklı, Arsin, Çaykara,  Tonya, Sürmene, Of, Vakfıkebir İmam-Hatip Lisesi katılırken, ezanı güzel okuma yarışmasına ise Akçaabat, Araklı, Arsin, Beşikdizü, Çaykara, Maçka, Of, Sürmene, Şalpazarı, Tonya, Vakfıkebir İmam-Hatip Lisesi okulları katıldı.

 

Saat 10.00 da başlayan yarışmada açılış konuşmasını çaykara İmam-Hatip Lisesi Müdürü Hasan Bal yaptı. Bal konuşmasında organizasyona destek olanlara teşekkür etti. Yarışmanın kuralları açıklandı. Daha sonra Çaykara Müftüsü Paşa Bektaş Başkanlığındaki Seçici kurul yerini aldıktan sonra yarışmaya geçildi.

 

Hafızlık yarışması sonunda Çaykara İmam-Hatip Lisesinden Enes Kaya  il  birincisi olurken, Tonya İmam-Hatip Lisesinden Hüseyin Latifoğlu ikinci, Of İmam-Hatip Lisesinden Emre Şahin ise üçüncü oldu. Hafızlık yarışması bittikten sonra Çaykara İmam-Hatip Lisesi okulu ilahi gurubu ilahiler söyledi. Ardından Ezanı güzel okuma yarışmasına geçildi.

 

Ezan okuma yarışmasında ise İl birinciliğini Akçaabat İmam-Hatip Lisesinden Muhammet Saka, ikinciliği Of İmam-Hatip Lisesinden Abdülkerim Baran, üçüncülüğü ise Vakfıkebir İmam-Hatip Lisesinden Haydar Yolcu aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Eğitim