Halk Eğitim Toplantısı

Halk Eğitim Toplantısı

Yaygın Eğitim Kurumları Yönetmeliği’nin 100. maddesi gereği oluşturulan Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu toplantısını yaptı.

 

Komisyonun toplantısı Kaymakam Erol Özkan’ın başkanlığında Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi.

Toplantının açılışında bir konuşma yapan Kaymakam Erol Özkan geçen yılki planlama toplantısında alınan kararların tümüne yakınının yerine getirildiğini belirtti.

Halk Eğitimi merkezi’nin çok yaygın bir yelpazede faaliyet gösterdiğini, meslek kurslarına ağırlık vererek iş ve istihdam yaratacak kurslar açtığını ve bu kursları da seminerlerle desteklediğini kaydeden Özkan, ticari projelere de yardımcı olduklarını vurguladı.

Akçaabat halkının kendilerini destekleyici ticari projelere pek ilgi göstermediği tespitinde bulunan Özkan, bu duruma,  insanlarımızın borca girmek istememelerinin sebep olduğunu müşahede ettiklerini vurguladı.

Toplantıya katılıp konularla ilgili olarak söz alan isimlerin dile getirdikleri görüş, düşünce ve tespitlerin bazıları şöyle:

Mehmet Salih Köse (Milli Eğitim Müdürü): İlçemizde öncelikli hedef okuma yazma bilmeyen 10 bin kişinin en az yüzde 60’ını okur-yazar yapmak olmalıdır. Ancak, muhtarlarımız bu kişileri kurumumuza bildirmekten bile imtina ediyorlar. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ağırlıklı olarak okuma yazma kursu açmalıdır. Bunun haricinde faaliyetlerimizin duyurulabilmesi için Akçaabat Belediyesi’nden bize reyon gibi bir yer tahsis etmesini istiyoruz.

Yakup Baki (İlçe Müftüsü): Okuma yazma kurslarına severek katkı yaparız. Bunun için cami cemaatine tavsiyede bulunuruz. Müdürlüğün oluşturacağı komisyonlarla köylere gider, yapılacak faaliyetleri daha iyi anlatırız.

İbrahim Nezir (Tarım Müdürü): Köylerde gerçekleştirdiğimiz faaliyetlere genelde yaşlı insanlar ilgi gösteriyor. Bu tür eğitim çalışmaları Halk eğitimi Merkezi’nin açtığı kurslarda yapılmalıdır.

Atilla Çimer (Fatih Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı): Okuma yazma kurslarına destek sağlarız. Hatta Sınıf Öğretmenliği Bölümü’nde okuyan son sınıf öğrencileri bu kurslarda görevlendirilebilir. Ayrıca çalışan kesime katkı sağlamak için çocuk bakımı, hasta ve yaşlı bakımı kursları açılmalı. Bu konuda eğitimli elemanlara ihtiyaç var.

Şefik Türkmen (Akçaabat Belediye Başkanı: Beton ustası yetersizliğimiz var. Aynı ihtiyaç park ve bahçe işlerinde yetişmiş eleman konusunda ve çatı ustası iş kolunda da var.

Kemal Kocaman (Eğitim Bir-Sen İlçe Temsilcisi): Aile ve sağlıklı iletişim, anne-baba eğitimi, demokrasi ve insan hakları ile doğal afetlere karşı önlemler konusunda eğitici çalışmalar düzenlenmeli.

Cevat Şal (Türk Eğitim-Sen İlçe Temsilcisi): Faaliyetlerde en önemli sorun katılımı sağlamak. Faaliyet yapabilmek için insanları bir arada toplamayı başar-malıyız.

Mustafa İnal (Halk Eğitimi Merkezi Müdürü): Açtığımız mesleki kurslara katılımın fazla olması için esnaftan ve yetişkinlerden destek bekliyoruz. Şoförlere ve servis elemanları için kurs açtık. Şimdi tezgâhtarlar i-çin kurs açmayı planlıyoruz.

Osman Zeki Alşan (Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı): Özel yete-ekli bazı vatandaşlarımız var. Bu yeteneklerini geliştire-bilmeleri için kurslar açılmalı.

Ercan Demir (Garnizon Komutanı Adına): Askerlerimizin çoğu ilkokul mezunu. Askerlerimizin vasıflı eleman olabilmeleri için kalorifer ateşçiliği, bağ-bahçe elemanı, boya-badana ustalığı gibi yetiştirme kursları açılabilir.

Toplantıya katılanlar

Konuşanlar haricinde toplan-tıya katılanların isimleri, unvanları ve kurumları şöyle:

Ali Ulusoy: Derecik Belediye Başkanı, Yahya Tarakçı: Yıldızlı Belediye Başkanı, Osman Çiçek: Adacık Belediye Başkanı, Sultan Memiş: Akçaköy Beledi-ye Başkanı, Kazım Atmaca: Doğanköy Belediye Başkanı, Cevat Birinci: Dörtyol Belediye Başkanı, İsa Yılmaz: Emniyet Müdürü, Selahattin Taşçı: Malmüdürü, Yılmaz Yıldız: Orman İşletme Şefi, Alaattin Odabaşı: İmam-Hatip Lisesi Müdürü, Süleyman Gümüş: Meslekî Eğitim Merkezi Müdürü, Enver Özdemir: Sağlık Grup Başkanı, Mehmet Kaba: Özel İdare Müdürü, Yaşar Sivrikaya: Esnaf ve Sanat-kârlar Odası Başkanı, Eyüp Gedikli: Muhtarlar Derneği Başkanı, Muzaffer Güner: Ortama-halle Muhtarı, Musa Baytar: Nefsipulathane Mahallesi Muhtarı, Turhan Bektaşoğlu: Akçaabat Belediyesi Kültür Müdürü, Melek Bulut: Milli Eğitim Müdürlüğü Şefi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim