Eğitim Sorunlarla Başladı

Eğitim Sorunlarla Başladı

Eğitim Sorunlarla Başladı

 

 

Türkiye’de 2021-2022 eğitim öğretim yılı bu hafta başladı. İlk ve orta öğretimde 18 milyondan fazla öğrenci ve 1 milyon öğretmen ders başı yaptı. 2020 yılının Mart ayında baş gösteren COVID-19 salgını nedeniyle Türkiye’de yüz yüze eğitim yapılamıyordu.

Akçaabat’ta Eğitim Sorunlu Başladı

Yaklaşık 1,5 yıldır yüz yüze kapalı olan okulların açılması bazı sorunları da beraberinde getirdi. Eğitim öğretime hazır olmayan bazı okullarda servis sorunu yaşanırken, Pulathane Bulvarı nedeniyle engebeli hale gelen Yaylacık İlkokulu’na ulaşım adeta çileye dönüştü.

 

Servisler Gelmedi

Akçaabat’ta servis ile okullarına ulaşan öğrenciler ise ilk 3 gün yolda kaldı. Özellikle Söğütlü, Yıldızlı ve yüksek kesimlerdeki okullara servis çalışmadı. Bu nedenle birçok öğrenci ya okula gitmedi ya da kendi imkanları ile okullarına ulaşmaya çalıştı.

Altgeçit istediler

Okul girişi yapımı devam eden Pulathane Bulvarı nedeniyle engebeli hale gelen Yaylacık İlkokulu’nun velileri, yol tamamlanmadan bu alana bir altgeçit yapılması için istekte bulundular. Mevcut alanın kodunun altgeçide uygun olduğunu belirten ve bu konuda yetkililerden yardım isteyen veliler, yol şekillenmeden bu sorunlarının çözüme kavuşturulmasını istediler.

Mısır’dan Tepki

Öte yandan yaşanan aksaklılara İYİ Parti Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Mısır tepki gösterdi.

Mustafa Mısır, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "600 metrelik yolu servis ile 1,5 saate gidildiğini ve eğitimin sorunlar ile başladığını dile getirdi. Mustafa Mısır’ın açıkjlaması şu şekilde “Akçaabat'ımızın okullarında güvenlik ve hizmetli çok az demiyorum, maalesef yok. Mesela çocuklarımızın güvenliğinden ve sağlıklı bir eğitim öğretimden kimler sorumludur. Müdürlerimiz, öğretmenlerimiz eli kolu bağlı. Okul Aile Birlikleri eksiklere yetişemiyor. Peki bunlara çare olacaklar okullar açılana kadar hangi hazırlıkları yaptılar. 600 MT mesafeye çocuklar 1.5 saatte servisle evlerine gidiyorlar. Servis düzenlemesini kimler nasıl yapıyor. İlgili kişilerin çocukları koleje mi gidiyor ya da özel şoförlerle mi gidip geliyor." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Eğitim