Dereceye Girenler Ödüllendirildi

Dereceye Girenler Ödüllendirildi

Fen-Matya Olimpiyatı’nda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Akçaabat’taki Özel Gülbaharhatun Eğitim Kurumları tarafından geçtiğimiz hafta sonu yapılan ve il genelindeki 107 farklı ilköğretimden 740 öğrencinin katıldığı FEN-MATYA (Fen-Matematik) olimpiyatında dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi.

Okul konferans salonunda yapılan törende konuşan Özel Gülbaharhatun Eğitim Kurumları Genel Müdürü Zafer Gömleksiz, bu yıl ikincisini düzenledikleri FEN-MATYA olimpiyatına büyük ilginin olduğunu söyledi. Gömleksiz, ''19 Mart Cumartesi günü 2.’si yapılan sınava Trabzon geneli 107 farklı ilköğretim okulundan 740 öğrenci ve 250 rehber öğretmen katıldı. 5, 6, 7, ve 8. sınıf öğrencilerinin yarıştığı sınav, TÜBİTAK soruları düzeyinde güçlü bir seçici kurul tarafından hazırlandı. Bugün bu zorlu sınavda başarılı olan öğrenciler ile rehber öğretmenleri ve okulları ödüllendiriyoruz'' dedi. 

Sınavda birinciliği, 5. sınıflarda Of Miktat Sarıalioğlu İlköğretim Okulundan Furkan Baştan, 6. sınıflarda Merkez Hasan Ali Yücel İlköğretim Okulundan Fatih Mecidiye, 7. sınıflarda Of Miktat Sarıailoğlu İlköğretim Okulundan Alperen Altunkaya ve 8. sınıflarda Merkez Dumlupınar İlköğretim Okulundan Ali Şükrü İskender elde etti.

5. sınıflarda Merkez Cudibey İlköğretim Okulundan Nur Nisa Şahin, 6. sınıflarda Of Şehit Öğretmen Ali Bulut İlköğretim Okulundan Fuat Sekban, 7. sınıflarda Of Şehit Öğretmen Ali Bulut İlköğretim Okulundan Ensar Süleymanoğlu ve 8.sınıflarda Merkez Ali Kemal Aktürk İlköğretim Okulundan Hamit Fatih Pervanlar ikinci olurken, üçüncülüğü ise 5. sınıflarda Of İsmail Yıldırım İlköğretim Okulundan Mehmet Elyasa Bulut, 6. sınıflarda Merkez Prof. Dr. İhsan Koz İlköğretim Okulundan Zeynep Demir, 7. liği Yomra Merkez İlköğretim Okulundan Mehmet Haktan ve 8. sınıflarda yine aynı okuldan Gökberk Miraç Çalık kazandı.

fen-matya-odul2.20110325121329.jpg

Ayrıca ilk 25'e giren öğrencilere de başarıl belgesi ile madalya verildi.

Törene Trabzon Vali Vekili Mahmut Halat, Trabzon Emniyet Müdürü Feridun Boz, Akçaabat Kaymakamı Erol Özkan, Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Ergin Aydın, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mikdat Eyüpoğlu, Akçaabat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Köse ile yarışmaya katılan okulların idarecileriyle veliler katıldı.

fen-matya-odul3.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim