Demirci İlköğretimden Konser

Demirci İlköğretimden Konser

Demirci İlköğretim Okulu öğrencilerinin oluşturduğu Türk Halk Müziği Korosu müzik severlere harika bir program sundular.

İlçemizin önemli eğitim kurumlarından biri olan Demirci İlköğretim Okulu öğrencilerinin oluşturduğu Türk Halk Müziği Korosu okulun Müzik Öğretmeni Nurgül Kervan yönetiminde müzik severlere harika bir program sundular. Türk Halk Müziği ve Otantik Halk Oyunları adıyla izleyenlerin karşına çıkan öğrenciler bu zor sınavı maharetleri ve seslerinin güzelliğiyle adeta şova çevirdiler.

            İlçemiz protokolünün ve yoğun izleyici kitlesinin alkışları altında Ömeroğlu Kardelen Düğün salonu’nda tam bir müzik resitali vardı. Öğrencilerin  halk türküleri söylemesinin yanında oluşturdukları yöresel kıyafet otantik  düzen izleyicileri adeta yıllar öncesine geri götürdü. Programda tam 61 öğrencinin görev alması  yine güzel programın ilginç bir ayrıntısıydı.Bu güzel programa  güzellik katan yoğun duygusal anlarda yaşandı. 

Demirci Köyü Muhtarı Yaşar Elmas’ında çiçek verip türküsünü söylemesini rica ettiği öğretmen Nurgül Kervan iki güzel türkü ile izleyenleri adeta büyüledi. Elif Elmas ,Rahim Elmas ,ve anasınıfı öğrencisi küçük Kübra Ertem’inde solo türküleriyle  Müzik Öğretmenlerine eşlik etmeleri ,yine ilçemiz eğitim Kurumlarından Uğurlu İlköğretim Okulu Kız Halk Oyunları ekibinin gösterisi programa  ayrı bir güzellik kattı. Okul Müdürü Ali Balta duygusal içerik taşıyan konuşmasında, bu güzelliklerin mimarı öğretmenine öncelikle teşekkür ederken ,Uğurlu İlköğretim Okulu Müdürü Turan Atalara’a,  Demirci, Yeşilyurt ve  Akören Köyü halkına teşekkür etti. Okul Müdürü Balta, okul ve programa katkı sağlayan iki kişiye de plaket verdi.Programa katkılarından dolayı Merkez İlköğretim Okulu Görsel Sanatlar Öğretmeni  Temel Altuntaş’a plaketi İlçe Milli Eğitim Müdürü M.Salih Köse, Hacı Selim Komar’a ise Belediye Başkan Yardımcısı Osman Parlayan tarafından verildi .

            Ömeroğlu Kardelen Düğün Salonu’nda ilk defa bir okulun program yapması çevre halkı tarafından memnuniyetle karşılanırken ücretsiz olarak düğün salonunu kullandıran  Mustafa Şener, eğitim kurumlarına daima yardıma hazır olduklarını belirtti.

Program esnasından yöresel kıyafetli öğrencilerin yaptıkları çalışmalar göz doldurdu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Eğitim