Darıca'dan AB'ye

Darıca'dan AB'ye

İlçemiz eğitim kurumlarından darıca İlköğretim Okulu, AB Fonlarından destek alarak bir

Darıca İlköğretim Okulunun Avrupa Birliği Hayatboyu Öğrenme Programı Comenius Okul Ortaklıkları Projesi kapsamında İngilizce Öğretmeni Yener Bayraktar’ın öncülüğünde hazırladığı “Dans ve Müzik Yoluyla Kültürel Kimlik” adlı proje Ulusal Ajans tarafından kabul edildi. İrlanda’nın koordinatörlüğünü yürüttüğü ve iki yıl sürecek projenin diğer ortakları Polonya ve Macaristan. Dört ortaklı projede dört hareketlilik göze çarpıyor. İlk etapta önümüzdeki hafta Trabzon’a gelecek katılımcılar, 2010 yılında Polonya ve Macaristan’da, 2011’de de İrlanda’da bir araya gelecekler. Darıca İlköğretim okulundan her ülkeye 10 olmak üzere toplamda 30 öğrenci ziyarete gidecek.

 

Ortak ülkelerin dans(halk oyunları) ve müzik gibi evrensel değerleri bir buluşma noktası olarak kabul ettiği projenin ilk ayağında İrlanda, Polonya ve Macaristan’dan eğitmen ve öğrencilerden oluşan 36 kişilik grup, 6 Aralık 2009 tarihinde Trabzon’a gelecek. Söğütlü Turizm ve Otelcilik Uygulama Otelinde konaklayacak davetlilerden 19’u Darıcalı misafirperver ailelerce konuk edilecek.8 Aralık günü Turizm ve Otelcilik Uygulama Otelinde yemeklerimizi tanıtma ile ilgili bir etkinlik yapılacak.

 

Proje etkinlikleri bağlamında yabancı öğrencilere Akçaabat düz horonun ve “Gökte Yıldız Ay Misun?” adlı şarkının öğretileceğini belirten projenin mimarı Yener Bayraktar :”Git gide küçülen dünyaya değerlerimizi halk oyunu ve müzik yoluyla duyurmanın oldukça heyecan verici”  olduğunu ifade etti.

 

AKÇAABAT KÖFTE, TURŞU KAVURMA ÇOK GÜZEL YİNE GELECEK BEN!

 

Protokol ziyaretleri ve tarihi turistik mekânlara geziler de yapacak olan misafirleri ağırlamaktan gurur duyacaklarını dile getiren okul müdürü Osman Kalyon "Düzenleyeceğimiz yöresel yemekleri tanıtım şenliğiyle misafirler yörenin damak tadı hakkında da fikir sahibi olacak, konsepti geniş tutacağız, fasulye tavasından hamsi kuşuna, mısır ekmeğinden laz böreğine kadar her şey olacak .“dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim