Belediyeden Akçaabat ve Deniz Konulu Şiir Yarışması

Belediyeden Akçaabat ve Deniz Konulu Şiir Yarışması

Akçaabat’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümü bu yıl 17 Şubat 2015 Salı günü kutlanacak

Akçaabat’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümü bu yıl 17 Şubat 2015 Salı günü kutlanacak. Kutlamalar çerçevesinde; belediyemiz Kültür Araştırma Kurulu tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da resim ve şiir yarışması düzenlenmesi kararlaştırıldı. Yarışmanın konusu bu sene ‘’Akçaabat ve deniz’’olarak belirlendi.

Yarışmaya ait katılım ve başvuru şartları aşağıda belirtilmiştir.

AKÇAABAT’IN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN

97. YILDÖNÜMÜ  MÜNASEBETİYLE DÜZENLENEN RESİM VE ŞİİR YARIŞMALARINA AİT ŞARTNAMEDİR.

            Belediyemizce, Akçaabat’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümü nedeniyle; ÖDÜLLÜ              “  AKÇAABAT  ve DENİZ”  konulu ilkokul 4.sınıf öğrencileri arasında resim, ortaokul, lise ve dengi okul öğrencileri arası şiir,  serbest katılıma açık şiir  yarışmaları düzenlenecektir.

            KATILMA ŞARTLARI - BAŞVURU:

İlkokul öğrencileri arası “Akçaabat ve Deniz ” konulu resim yarışması: İlkokul 4. sınıf öğrencileri katılabilecektir. Resimler en az  A-4(21x29) kağıdına her türlü teknik ile yapılabilir.

            Ortaokul öğrencileri  arası “Akçaabat ve Deniz” konulu şiir yarışması:    Ortaokul  öğrencileri katılabilecektir. Eserler beyaz çizgisiz dosya kağıdına yazılacak, arka yüzleri ve kurşun kalem kullanılmayacaktır.           

            Lise ve dengi okul öğrencileri arası “Akçaabat ve Deniz” konulu şiir yarışması:    Lise ve dengi okulların öğrencileri katılabilecektir. Eserler beyaz çizgisiz dosya kağıdına yazılacak, kağıdın arka yüzü ve kurşun kalem kullanılmayacaktır.

            Serbest katılıma açık “Akçaabat ve Deniz” konulu şiir yarışması: Yarışmaya herkes katılabilir. Eserler beyaz çizgisiz dosya kağıdına yazılacak, kağıdın arka yüzü ve kurşun kalem kullanılmayacaktır.

            Resimde; eserlerin üzerine sahiplerinin kimliklerini belirtici ibareler konulmayacaktır. Resimlerin arka yüzüne resmin konusuna uygun bir isim ile öğrenci tarafından belirlenen 5 rakamlı bir şifre yazılacaktır.

Şiirde; başlıkların hemen altına yine yarışmacı tarafından belirlenen 5 rakamlı bir şifre yazılacaktır.

Eserler, dış yüzüne konu başlığı, şifre numaraları yazılı olan ve içerisinde yarışmacının adı - soyadı, doğum tarihi ve açık adresi ile telefon numarası bulunan ağzı kapalı bir zarf ile teslim edilecektir. Öğrenci ise okulun  adı, sınıfı , okul veya ev telefon numarası yazılacaktır.

            ORTAK ŞARTLAR :

            Katılımcılar yarışmaya bir eser ile katılabileceklerdir. Yarışmaya katılacak eserlerin daha önce hiçbir yarışmada ödül almamış ve herhangi bir yerde yayımlanmamış olması gerekmektedir. Yukarıda adı geçen Resim ve Şiir kategorilerinde yarışmaya katılan eserlerin her türlü yayın hakları Akçaabat Belediyesine aittir. Eserlerin tüm imtiyazı  Akçaabat Belediyesine geçecektir. Ödül dışında başka bir telif ödemesi yapılmaz. Yarışmaya katılanlar bu şartları kabul etmiş sayılırlar.

            Resim ve şiirler  22 Ocak  2015 Perşembe günü mesai saati bitimine kadar belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler  Müdürlüğü’ne teslim edilecektir. Eserlerin, belirtilen adrese posta ile veya elden süresi içinde teslimi şarttır.

            DEĞERLENDİRME :

            Jüri; gönderilen eserleri değerlendirmek için 29  Ocak  2015 Perşembe günü toplanacak ve her  yarışma için ilk üç eseri ve mansiyonları belirleyecektir. Dereceye giren öğrenciler belediye Kültür ve Sosyal İşler  Müdürlüğü tarafından okullara bildirilecektir. Serbest katılımcılardan dereceye girenlerine ise sonuçlar adres veya telefonlarına bildirilecektir. Ayrıca sonuçlar Akçaabat Belediyesinin web sayfasından da yayınlanacaktır.

            ÖDÜL  TÖRENİ :

            Yarışmada ilk üç dereceye giren ve mansiyon alan öğrenciler ile serbest katılımcılara ödülleri                               17 Şubat 2015 Salı günü tören alanında verilecektir.

 

 

İlkokul Resim

(4.sınıflar)

Ortaokul  Şiir

Lise Şiir

Serbest Şiir

Birinci

200,00 TL

200,00 TL

500,00 TL

1.000,00 TL

İkinci

  150,00 TL

  150,00 TL

300,00 TL

700,00 TL

Üçüncü

  100,00 TL

  100,00 TL

  200,00 TL

400,00 TL

Mansiyon

       50,00 TL

            50,00 TL

                 75,00 TL

       100,00 TL

Mansiyon

       50,00 TL

            50,00 TL

                 75,00 TL

       100,00 TL

Mansiyon

50,00 TL

50,00 TL

75,00 TL

100,00 TL

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim