Akçaabat'ın Gururu Oldular

Akçaabat'ın Gururu Oldular

Akçaabatlı 2 öğrencimiz Türkiye genelinde yapılan sınavlarda kendilerine yöneltilen sorulardan sadece 1’ine doğru cevap veremediler.

Akçaabat’ta eğitim hizmeti veren özel eğitim kurumlarından biri olan AKEM Dershanesi, 2008-2009 Seviye Belirleme Sınavı (SBS)’nda büyük bir başarıya imza attı. Dershane öğrencilerinden ikisi kendilerine yöneltilen sorulardan sadece 1’ine doğru cevap veremediler.

2 Türkiye derecesi

Dershaneye devam eden 8’inci sınıf öğrencilerden Merve Kurt sınavda sorulan 100 sorudan 99’unu doğru olarak cevaplandırarak 498,755 puan, 7’nci sınıf öğrencilerinden Ayça Öztürk de 90 sorudan 89’unu doğru olarak cevaplandırarak 497,187 puan aldı.

Merve Kurt 1 yabancı dil sorusunu yanlış olarak cevaplandırırken, Ayça Öztürk ise 1 Fen Bilimleri sorusunu boş bıraktı.

Öğrencilerden Merve Kurt, yaptığı tercihle Yomra Fen Lisesi’ne girdi.

 

Özel okul standardı.

 

AKEM Dershanesi Müdürü Kemal Karabacak, elde ettikleri başarının temelinde 2006 yılında Türkiye’de ilk olarak hayata geçirdikleri “Uygulamalı Eğitim Öğretim Programı”nın bulunduğunu söyledi. Müdür Kemal Karabacak, uyguladıkları bu program ile öğrencilerin konuları ezberleyerek değil uygulayarak öğrendiklerini ve bu öğrenmenin de kalıcı olduğunu belirterek, “AKEM Dershanesi olarak çocuklarımızın eğitimi için elimizden gelen çabayı gösteriyor ve en iyi eğitim hizmetini veriyoruz. Yatırımlarımızla, teknolojinin tüm imkânlarını kullanmayla ve değişmeyen deneyimli eğitimci kadromuzla Türkiye’nin en iyi dershanelerinden birisiyiz. Dershaneciliğe özel okul standardı getiren kurumumuz, eğitimdeki kalitesini her yıl elde ettiği başarıları artırarak gösteriyor.” dedi.

 

Trabzon’la yarışılıyor

 

 

1994 yılında hiçbir dershanenin bulunmadığı Akçaabat’taki öğrencilerin Trabzon’daki dershanelere gitmek zorunda kaldıklarını ve bu zorunluluğun öğrenciler için maddi kayıpların yanı sıra zaman kaybına da sebebiyet verdiğini; bugün gelinen noktada ise 6 dershanenin bulunduğu Akçaabat’ın Trabzon ile yarışır ve zaman zaman da Trabzon’u geçen bir konuma geldiğini de belirten AKEM Müdürü Kemal Karabacak, Akçaabat’ta ilk özel dershaneyi kuran kişilerden biri olarak bu durumdan mutluluk duyduğunu belirtti. Karabacak, “Eğitim ve öğretime önem veren velilerimizin de bu durumda katkısı var. Hepsini kutluyorum.” şeklinde konuştu.  

 

               

               AKEM Kurucu Müdürü Kemal Karabacak

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Eğitim