Akçaabat İmam Hatip Hedef Büyüttü

Akçaabat İmam Hatip Hedef Büyüttü

4. Arapça Bilgi Yarışması’nın Bölge Finalinde Akçaabat Anadolu İmam-Hatip Lisesi Karadeniz Bölge birincisi olarak ilimizin ve ilçemizin gururu oldu.

 

Çorum'da düzenlenen 4. Arapça Bilgi Yarışması’nın Bölge Finalinde Akçaabat Anadolu İmam-Hatip Lisesi Karadeniz Bölge birincisi olarak ilimizin ve ilçemizin gururu oldu. Serap Gedikli, Zeynep Okşar, Reyhan Uçar ve Nesibe Bayraktar adlı öğrencilerden oluşan okul ekibi, Amasya, Artvin, Çorum, Giresun, Ordu, Rize, Samsun, Sinop ve Tokat illerinin imam hatip liselerinin il birincileri ile yarıştı.

akcaabat-ihl.jpg

akcaabat-ihliese.jpg

4.-arapca-bilgi-yarismasi’nin-bolge-finalinde-akcaabat-anadolu-imam-hatip-lisesi-karadeniz-bolge-birincisi-olarak-ilimizin-ve-ilcemizin-gururu-oldu.jpg

Beşerli iki grup halinde gerçekleştirilen yarışmaların A grubunda Trabzon Akçaabat Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci, Sinop Anadolu İmam Hatip Lisesi ise ikinci oldu. B grubunda ise Ordu Ünye Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci olurken Samsun Bafra Anadolu İmam Hatip Lisesi ikinciliği elde etti.

Final yarışmasında Trabzon Akçaabat Anadolu İmam Hatip Lisesi sorulan 15 sorudan 10'una doğru yanıt vererek 100 puan topladı. Rakipleri; Sinop Anadolu İmam Hatip Lisesi, Ordu Ünye Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Samsun Bafra Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ise 5 soruya doğru yanıt vererek 50 puanda kaldı.

Böylece Akçaabat Anadolu İmam Hatip Lisesi Çorumda düzenlenen bölge finalinde başarılı bir yarış sonucunda birincilik ipini göğüsledi. Birinci olmanın haklı gururunu yaşadı ve yaşattı. Okul Müdürü Alaattin Durna,  öğrencileri tebrik etti. Durna, Bu başarının okul tarihinde bir ilk olduğunu bu başarının mimarları olan başta Meslek Dersi öğretmeni Kemal Kocaman’ı ve diğer Arapça öğretmenlerini gayret ve çalışmalarından dolayı tebrik etti. Konya’da 17-18 Mayıs 2013 tarihinde yapılacak olan Türkiye Şampiyonasında bölgemizi temsil edecek öğrencilerine de başarılar diledi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim