Akçaabat Genelindeki Okulların Başkanları

Akçaabat Genelindeki Okulların Başkanları

İlçemiz genelindeki okullarda seçim vardı. İşte tüm okul başkanları.

Cumhuriyetimizin demokrasi ile güçlendirilmesi; öğrencilerimizde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması, hoşgörü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, kendi kültürünü özümsemiş, millî ve manevî değerlere bağlı, evrensel değerleri benimseyen nesillerin yetiştirilmesi; öğrencilere seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması; katılımcı olma, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılmasını amaçlayan “Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi” çerçevesinde oluşturulan İlçe Öğrenci Meclisi toplandı.

Akçaabat Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda 3 Kasım Cuma günü gerçekleştirilen toplantıya 66 okul başkanından 58'i katıldı.

Milli Eğitim Şube Müdürü Cahit Bostan’ın açılış konuşmasını yaptığı toplantıda yapılan oylamada ilk olarak Divan Kurulu oluşturuldu. Divan Kurulu Başkanlığına  Anadolu Lisesi’nden Merve Ayvaz, Başkan Yardımcılıklarına İMKB Lisesi’nden Uğur Kalfa ve Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nden Derya Erkan, Divan Yazmanlıklarına da Kirazlık İlköğretim’den Merve Yetim ve Gülbaharhatun İlköğretim’den Elif Atmaca  seçildi.

Divan Kurulu'nun oluşmasının ardından toplantıya 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla devam edildi.

Bazı okul müdürleri ve öğretmenler ile Milli Eğitim Şube Müdürü Halil İbrahim Tosun’un da hazır bulunduğu toplantıda daha sonra  İlçe Öğrenci Meclisi Temsilciliği için seçime geçildi.

Salonda bulunan okul meclisi başkanlarının 15’inin adaylık için başvuruda bulunmasının ardından her adaya 5'er dakikalık propaganda konuşması yapma imkânı sağlandı.

Konuşmaların ardından geçilen oylama sonucunda 15 aday arasından 15 oy alan Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nden Oğuzhan Baytar, 6 oy alan Anadolu Öğretmen Lisesi’nden Eftelya Özge Cora, 5’er oy alan Erikli İlköğretim Okulu’ndan Muhammet Çam ve Akçaabat Çok Programlı Lisesi’nden Rahman Kalaycı ile 4 oy alan adaylar arasında yapılan kurayı kazanan Gülbaharhatun Fen Lisesi’nden Sümeyye Gündüz İlçe Temsilcisi seçildiler.

İlçe Öğrenci Meclisi'ni oluş-turan Okul Öğrenci Meclisi Baş-kanları şunlar:

Liseler: Rahman Kalaycı (Akçaabat ÇPL), Anıl Ayvaz (Akçaabat Lisesi), Kerem Sezer (Anadolu), Oğuzhan Baytar (Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek), Mesut Sali (Derecik), Uğur Atasoy (Işıklar ÇPL), Muhammet Bozali (Anadolu İmam-Hatip), Furkan Cem Aydın (Sağlık Meslek), Nida Altuntaş (Güzel Sanatlar ve Spor), Eftelya Özge Cora (Anadolu Öğretmen), Uğur Kalfa (İMKB), Ali Bektaş (Fatma Baş), Arda Topsakal (Trabzon Akşam), Mehmet Seha Algün (Gülbaharhatun), Sümeyye Gündüz (Gülbaharhatun Fen).

İlköğretim Okulları: Güldehan Yaren Topal (M. Selami Yardım), Hatice Sönmez (100. Yıl), Mehmet Fatih İncehasan (A. Fazıl Ağanoğlu), Merve Barak (Acısu), Hasan Ocak (Ağaçlı), Büşranur Üçüncü (Akçaköy), Kader Değermenci (Akpınar), Hasan Serdar Dinç (Alaittin Akçay), Ogün Üçüncü (Ambarcık), Afraze Tamtürk (Atatürk), Vebine Kul (Aydın), Seda Topsakal (Cumhuriyet), Meltem Karali (Çamlıca), Hakan Aydın (Çiçeklidüz), Emrah Altınel (Darıca), Beytullah Komar (Demirci), Saliha Su (Demirkapı), Ayşegül Bülbül (Derecik), Gamze Onay (Dörtyol), Seda Soylu (Doğanköy), Mehmet Terzi (Doğanköy Evren), Muhammet Çan (Erikli), Gülbahar Seyis (Fevzipaşa), Ebru Ergün (Hakkı Altıntaş), Rümeysa Gül Kara (Hasan Saka), Yasin Okumuş (Işıklar Ortamahalle), Fatih Okumuş (Işıklar Deremahalle), Yusuf Şentürk (Işıklar), Tayfun Köse (Kaleönü Murat Köse), Kerim Bıyıklı (Karpınar), Tuğçe Gelleci (Kavaklı), Merve Yetim (Kirazlık), Hasan Hot (Korucu), Serdar Pehlivan (M. Arslantürk), Hedika Aleyna Tekin (Merkez), Yasemin Altun (Mersin), Rumeysa Yılmaz (Meşeli), Abdulkerim Bayraktar (Metinkale), Seyfullah Özbayrak (Ortaalan), Recep Tayyip Kalkışım (Osmanbaba), Yasemin Çanakçı (Salacık), Beytullah Bayraktar (Sarıtaş), Emre Çolak (Sebat), Selin Akbulut (Sertkaya), Mustafa Albayrak (Söğütlü), Mustafa Bozali (Şinik), Pınar Özmen (Uçarsu), Elif Pektaş (Uğurlu), Abdullatif Bostan (Yıldızlı TOKİ), Ah-met Haydar Işık (Fatma Baş), Elif Atmaca (Gülbaharhatun).

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim