Ağaçlılı Öğrenciler Beğenildi

Ağaçlılı Öğrenciler Beğenildi

Akçaabat’ın ilçe merkezine en uzak üçüncü köyü olan Ağaçlı’daki öğrencilerin gerçekleştirdiği etkinliğin takdire şayandı.

Çukurca ve Sarıca köylerinden sonra 26 kilometre ile Akçaabat’ın ilçe merkezine en uzak üçüncü köyü olan Ağaçlı’daki öğrencilerin gerçekleştirdiği etkinliğin şehir merkezindeki öğrencilerin gerçekleştirdiği etkinlikten eksiği yok fazlası vardı.

Akçaabat'taki eğitim kurumlarından Ağaçlı İlköğretim Okulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu yılsonu sergisi açıldı.

Okul salonunda düzenlenen serginin açılış törenine Akçaabat Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Köse, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Burada bir konuşma yapan Köse, öğrencileri başarılı çalışmalarından dolayı kutlayarak, “Bu okulumuz, sahile en uzak okullarımızdan birisi. Ancak yapılan faaliyetlerle kendinden sürekli söz ettiren bir okulumuz. Köy halkına da verdikleri destekten ötürü teşekkür ediyorum.” dedi.

Daha sonra açılan sergide, Karadeniz Bölgesi'nin kültürel, beşeri ve coğrafi özelliklerinin tanıtan ürünler ile bazı bilimsel konularda oluşturulan projeler yer aldı. Törende ayrıca, ana sınıfı öğrencilerinin hazırladığı ve köyde yetişen tarım ürünlerinin yer aldığı “halk pazarı” kuruldu.

Fen Bilgisi Proje Sergisi

Öğrencilerin Fen bilgisi dersinde işledikleri konularla ilgili olarak hazırladıkları proje sergisi büyük ilgi gördü. Sergide yer alan projeler ile proje sahibi öğrencilerin isimleri şöyle

Hasan Ocak: Hırsız alarmı, Mikail Keskin: Elektrik sobası, Mervenur Bayraktar: Hücre kromozom DNA modeli, Arzu Ocak: Stetoskop, Tuğçe Ocak: Reosta, Abdullah Ayvaz: Işıklı viraj ve görünmez yazı, Fatma Altın: Stadyumda şiddete son, Tayfun Sali: Havadaki oksijen miktarı, Özgür Çakır: Emniyet kemeri, Havva Çağlar: Yanardağ ve titrek el, Ramazan Bulut: Türkiye Topografya haritası, Esranur Yılmaz: Güneş saati, Elif Keskin: Limon kolonyası yapımı, Ali Keskin: Balın gerçeklik testi, Hatice Şahin: Okulumuzun maketi, Aleyna Bulut: Kazalara son, Muhammet Sarı: Trafik lambası, Kadir Keskin: Renk çarkı, Abdullah Sarı: Manyetik vinç ve ışıklı Türkiye haritası, Kadir Sarı: Çıkrık modeli, Aleyna Bulut: Tahta silgisi, Furkan Arslan: Gümüş ağacı, Hasan Şahin: Amonyak fıskiyesi, Muhammet Sarı: Işıklı dolap, Fatma Şimşek: Gövdede jeotropizma.

Bölge Tanıtım Sergisi

Karadeniz Bölgesi’nin tanıtımının yapıldığı sergiyi ise 5/A sınıfı öğrencilerinden Canan Çakır, Hatice Şahin, Selma Demir, Havva Keskin, Sümeyye Abanoz, Uğur Ocak, Batuhan Keskin, Mehmet Aydın, Hasan Bulut ve Mücahit Altın hazırladı. Öğrencilere sınıf öğretmenleri Bülent Mumcu rehberlik yaptı.

Halk Pazarı Kuruldu

Etkinliğin en ilgi çeken bölümü ise anasınıfı öğrencileri tarafından kurulan Pazar oldu. Anasınıfı öğrencileri Abdulbaki Altın, Aleyna Şimşek, Ali Kemal Selçuk Aydın, Arzu Keskin, Bilal Arslan, Cemre Salih, Elif Akbulut, Elif Verep, Emine Sali, Enes Keskin, Medine Rümeysa Şahin, Muhammet Ali Çakır, Mücahit Çakır, Nurgüzel Çakır, Oğuzhan Şimşek, Onur Keskin, Sinem Altın ve Yunus Şimşek tarafından anasınıfı öğretmeni Nihal Komar rehberliğinde kurulan pazarda köyde yetiştirilen lahana, pırasa, marul, patates, maydanoz, fasulye, fındık, ceviz ve köyde üretilen bal, mısır ekmeği, tereyağı, peynir, yoğurt ve süt gibi ürünler sergilendi. Ayrıca köyde bayanlar tarafından üretilen elişi çorap, havlu, yazma ve süs eşyaları da sergilendi.

Tam Bir Ekip Çalışması

Faaliyetlerde Okul Müdürü Ahmet Kasap, Fen Bilgisi Öğretmeni Özden Coşkun, Matematik Öğretmeni Erdoğan Baltacı, Beden Eğitimi Öğretmeni Oktay Yavuz, Sosyal Bilgiler Öğretmeni Sülbiye Özdemir, Türkçe Öğretmeni Özlem Ertürk, İngilizce Öğretmeni Öznur Peker, Anasınıfı Öğretmeni Nihal Komar,1. Sınıf Öğretmeni Fensun Saraç, 2. Sınıf Öğretmeni Ramazan Ece, 3. Sınıf Öğretmeni Özlem Ece, 4. Sınıf Öğretmeni Erol Sarı ve 5. Sınıf Öğretmeni Bülent Mumcu tam bir ekip çalışması sergiledi.

Okul Müdürü Ahmet kasap başta İlçe Milli Eğitim Müdürümüz M. Salih Köse olmak üzere faaliyetlerine katılan tüm amir ve meslektaşlarına, fedakâr ve özverili çalışmalarından dolayı tüm öğretmenlerime, halk oyunları ekibi ile faaliyetlerine destek veren Mevlüt Selami Yardım İlköğretim Okulu Müdürü İsmail Şahin ile Faruk Şahin’e teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Eğitim