AB'den 2 Proje Geçirdiler

AB'den 2 Proje Geçirdiler

Akçaabat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Avrupa Birliği’ne (AB) sunulan 2 proje kabul görerek projenin hayata geçirilmesi için gerekli çalışmalara başlandı.

Akçaabat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Avrupa Birliği’ne (AB) sunulan 2 proje kabul görerek projenin hayata geçirilmesi için gerekli çalışmalara başlandı.

            Akçaabat Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa İnal, konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada AB’ye sundukları Leonardo Da Vinci adı verilen,Yaygın Eğitim yoluyla girişimciliğin özendirilmesi ve desteklemesi projesi ve  Beyond The School adıyla Okul Dışı Eğitim Faaliyetleri projelerinin kabul gördüğünü  belirtti.İnal, Ulusal Ajans tarafından koordine edilen AB eğitim ve gençlik programları ile öğrenci, öğretmen ve yöneticilerin proje hazırlama ve kurumları tanıma fırsatı bulduğunu ifade ederek “Akçaabat HEM olarak kazandığımız  2 proje ile birçok eğitim kurumunu geride bıraktık. Bu ilçemi ve ilimiz adına sevindirici bir gelişme. İki proje kapsamında AB’den 31 bin Avro hibe destek alacağız. Leonardo Da Vinci adı verilen Yaygın eğitim yoluyla girişimciliğin özendirilmesi ve desteklenmesi projesi kapsamında 3 yerel ortaklık yapılan Akçaabat Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Akçaabat Milli Eğitim Müdürlüğü ve Akçaabat Mesleki Eğitim Merkezinden toplam 10 kişi Almanya’da 2 haftalık bir inceleme araştırma yapılacak” dedi.

            İnal, Okul Dışı Eğitim Faaliyetleri projesinin ise 2 yıl süreceğini ve 16 bin 500 Avro’luk bir proje olduğunu, proje kapsamında Avrupa Biriliği’ne üye 10 ayrı ülkeyle ortak bir çalışma içerisinde olacaklarını ifade etti.

            Mustafa İnal, projelerin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

Derviş ALTUNTAŞ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Eğitim