75 Yaşında Diploma Aldı

75 Yaşında Diploma Aldı

Trabzon’un Of İlçe Kaymakamlığı tarafından gerçekleştirilen “Öğren Okuma Yazmayı, Al Altınlı Diplomayı Projesi’ kapsamında Birlik köyünde diploma töreni gerçekleştirildi.


 Birlik köyünde düzenlenen belge töreninde kursiyerlere diplomaları Of Kaymakamı Tuncay Sonel tarafından takdim edildi ve hazırlanan yöresel yemekler hep birlikte yenilerek devlet vatandaş birlikteliğinin en güzel örneklerinden biri sergilendi.

Diplomasını alan 75 yaşındaki Emine Aygün nine yaptığı konuşmada “Güler yüzlü kaymakam evladımın elinden aldığım bu belgeyi ömrümün sonuna kadar saklayacağım. Devletimizin bizlere sağladığı bu imkanlardan dolayı herkesten Allah razı olsun. Hayatımın son dönemlerinde okuma yazma öğrendiğim için çok mutluyum. Diplomam odamın duvarında ömrümün sonuna kadar asılı kalacak” dedi. Of Kaymakamı Tuncay Sonel ise bugüne kadar ilçe genelinde açılan 246 kursta lise, yüksek okul mezunu 180 usta öğreticiye de istihdam sağladıklarını ve halk eğitim bünyesinde evlerde, camilerde, okullarda kurslar açarak, yazı tahtasından kırtasiyesine kadar destek verdiklerini söyledi. Kaymakam Sonel, kurslarda görev alan kamu görevlileri takdirname ile ödüllendirdiklerini, en başarılı 14 usta öğretici ve öğretmenin de Halep ve Şam gezilerine gönderdiklerini hatırlatarak “Of’ta okuma yazma bilmeyen tek bir vatandaşımız kalmayıncaya kadar çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Öte yandan ‘Ana Kız Okuldayız Kampanyası’na ilgi çekmek ve teşvik etmek amacıyla Of Kaymakamlığı’nca “Öğren Okuma Yazmayı Al Altınlı Diplomayı” Projesi kapsamında son 2 yıl içerisinde ilçede okuma yazma bilmeyen 2 bin 400 vatandaşa ulaşılarak kendilerine altınlı diplomaları takdim edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim