18 Bin 289  Öğrenci Karne Aldı

18 Bin 289 Öğrenci Karne Aldı

Bütün Türkiye genelinde olduğu gibi Akçaabat’ta da ilk ve ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören 18 bin 289 öğrenci karne alarak 3 aylık yaz tatiline girdi.

Uzun süren eğitim maratonunun ardından karnelerini alma heyecanı ile sabah erken saatlerden itibaren okullarına giden öğrenciler öğle saatlerinde düzenlenen törenin ardından öğretmenlerinin ellerinden karnelerini almanın mutluluğunu yaşadı. Karne töreni sırasında bazı öğrenciler takdir ve teşekkür belgeleriyle birlikte karnelerini alırken, bazı öğrenciler de karnelerindeki zayıf notlar sebebiyle göz yaşlarına boğuldu.

 Akçaabat'ta karne töreni Cumhuriyet İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlendi.
Akçaabat Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Köse,öğrencilerin  3 aylık yaz tatiline girdiklerini belirterek, “Çocuklarımız bu tatil boyunca bol bol eğlensinler ve gönüllerince bir tatil yapsınlar. Tatil imkanı olanlar spor yapsınlar, yüzsünler, stres atsınlar. Hem bedensel, hem de zihinsel olarak kendilerini dinlendirsinler. Bizler eğitimciyiz. Bu sebeple öğrencilerimizin boş zamanlarında mutlaka kitap okumalarını isteriz. Bu sebeple öğrencilerimiz eğlenmelerinin yanında kitap da okusunlar. Okuma davranışının tatilde de devam etmesinden yanayız. Eylül ayında da beyinleri tamamen rahatlamış bir şekilde okullarına gelsinler” dedi.


Mehmet Salih Köse, karnelerinde zayıf not olan öğrenciler ile ilgili yaptığı açıklamada ise özellikle velilere seslenerek, “Son sınıfta zayıf notu olanlarla ilgili bir diyeceğim yok. Ancak ara sınıflarda zayıfı olan öğrencelerimizin bunları telafi etmeleri mümkün. Bu yaz tatilinde iyi dinlenip planlı ve programlı bir başlangıçla önümüzdeki yıl bunun üstesinden gelinebilir. Velilerimizle öğrencilerimiz “Nerede hata yaptım?” sorusunun cevabını bularak düzgün bir şekilde gelecek yıl öğrencilerinin çalışmalarına yön verirlerse bu sorunun üstesinden gelebilirler” dedi.


2010-2011 eğitim ve öğretim yılı 20 Eylül Pazartesi günü başlayacak

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim