Eğitim için Seferberlik

Eğitim için Seferberlik

Eğitim için Seferberlik

 Trabzon Valiliği tarafından okullarımızda açılan Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına (DYK) katılan ortaokul ve lise öğrencilerinin kullanmaları için 4 bin 390 koli – 21 bin 954 paket A4 fotokopi kağıdı İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze teslim edildi.

        Uygulama ile ilgili açıklamalarda bulunan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, eğitim için ne kadar imkan varsa seferber edileceğini ifade ederek “Çocuklarımızın çok daha güzel imkanlarda geleceğe hazırlamak, onları dünya çocukları ile yarışır hale getirmek, kendine güvenen, araştıran, eleştiren, analiz eden ve yarışan bir gençlik için elimizdeki tüm imkanları kullanıyoruz” dedi.
        Destekleme ve yetiştirme kurslarına da değinen Vali Öz, “Bilindiği üzere bu eğitim sezonunun başından itibaren normal müfredatın haricinde il genelinde okullarımızın büyük çoğunluğunda öğrencilerimize yönelik destekleme kursları düzenledik. Kurslara ilgi beklenenden fazla. Bu kursların faydalarını öğrencilerimizin girdikleri sınavlarda aldıkları başarıda görüyoruz” diye konuştu.

1-027.jpg
        Tırlarla getirilen malzemeler daha çok kırsalda ihtiyacı fazla okullarımıza dağıtıldı.
        Dağıtım koordinasyonunu sağlayan Vali Yardımcısı Mustafa Gürdal, “Sayın valimizin bu uygulamasıyla birçok okulumuzda öğrencilerimizin ihtiyaçları karşılanmış oldu” dedi.
        İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş da,”Sayın valimiz tarafından çok önemli bir destek aldık. İnşallah öğrencilerimiz sayın valimizin bu desteklerini boşa çıkarmayacak bu jeste,  ilimizin başarısını gerek TEOG ve gerekse YGS- LYS sınavlarında daha da artırarak verecektir” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler