Düş Ressamı'na Konuk Oldu

Düş Ressamı'na Konuk Oldu

Ünlü sanatçı Ali Kınık, Düş Ressamı programına konuk oldu.

Ali Ayşe’yi seviyor’ şarkısının sahibi ünlü sanatçı Ali Kınık, Düş Ressamı programına konuk oldu. Trabzon’un Of İlçesi’nde katılacağı bir konser öncesinde, Akçaabat’ta yayın yapan bir yerel radyonun canlı yayınına katılan Kınık, yaklaşık bir saat boyunca program sunucusu Oğuzhan Sivrikaya’nın sorularını cevaplandırdı.

Düş Ressamı adında yerel bir radyoda program yapan Oğuzhan Sivrikaya geçtiğimiz hafta programına ünlü Sanatçı Ali Kınık’ı konuk etti. Of’ta katılacağı konser öncesi radyoya katılan Kınık’ın canlı yayın saatlerinin ise günler öncesinden internette duyurusu yapıldı. Çeşitli konularda konuşan ikilinin, özellikle çayla ilgili olan bölümü ilgi topladı.

ATSIZ HAYATIMI ŞEKİLLENDİRDİ
Dinleyicilere önermesi için kitap söylenmesi istenilen Kınık, “Çok var tabi ki de. Öncelikle kitap diyince ilk kitap Kur’an-ı Kerim’dir, ilk odur. Bundan sonrakiler vardır,  referans budur” dedi. Daha sonrasında hayatını çok önemli oranda tarihçi, yazar, Türkolog Hüseyin Nihâl Atsız’ın etkilediğinin altını çizen Kınık, “Atsız, hayatımda çok önemli çocukluktan gençlik yıllarımıza gençliğimizde hayatımı şekillendiren, Türk Milleti’ne sevgimi, Türklük gururumu aldığım kişidir. Atsız’ın tüm kitapları. Birilerini söyleyince mutlaka birileri eksik kalıyor. O konuda da eksik olmayalım. Binlerce yüzlerce var. Milliyetçi olmadaki en büyük etki Atsız olduğu için onu özellikle söyledim. Türk kültürü büyük kültür ve önemli şairler ve yazarlar var” sözlerini vurguladı.

ÇAY ÜZERİNE KONUŞTU
Program sunucusu Sivrikaya’nın, “Gece uzun çay demliyse aç bir Ali Kınık dinle diye slogan yazdı hayranlarınız. Çay şairlerin resmi içeceğidir. Sizde bu çaya bir anlam yüklüyor musunuz? Bu şarkılar çay ile mi dinlenmeli?
” sorusunu Sanatçı Kınık şöyle cevaplandırdı, “İnsanlar çayla dinler mi bilemem. Ben o şarkıları ve şiirleri çayla yazdığımı söyleyebilirim. Ben çayı çok severim açıkcası. Çay içmek hayatımın en önemli parçalarından biri. İnsanlar en azından çayla dinlemelerini, başka şeyler içmelerindense çay içmelerini tavsiye ederim.” 

Haber: Berkant PARLAK

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür Sanat