DÖNÜŞÜMDE SORUN YOK

DÖNÜŞÜMDE SORUN YOK

DÖNÜŞÜMDE SORUN YOK

DÖNÜŞÜMDE SORUN YOK

 

Akçaabat ile Trabzon arasındaki ulaşımı sağlayan hatta çalışan minibüslerin otobüse dönüştürülmesi sürecinin planlandığı şekilde devam ettiği öğrenildi.

 

426 KİŞİ DÖNÜŞÜME KATILIYOR

Akçaabat minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Abdullah Sevim, Büyükşehir Belediyesi ile başlattıkları dönüşüm çalışmasının açıklanan takvime riayet edilerek devam ettiğini belirterek, bugüne kadar 583 minibüs sahibinden 42’sının dönüşüme katılmak için imza verdiğini söyledi.

 

RENKLERİ KIRMIZI BEYAZ

Büyükşehir Belediyesi ile gerçekleştirdikleri görüşmede dönüşümle birlikte sefere çıkan otobüslerin renginin de beyaz üzerine kırmızı kuşaktan oluşacak şekilde kararlaştırıldığını belirten Kooperatif Başkanı Sevim, araçların ise esnaf arkadaşları tarafından satın alınacağını, kendilerinin ise sadece arıcılık yapacağını kaydetti.

 

ESNAF KENDİ SEÇECEK

Rant söylentilerine karşı çıkan Başkan Sevim, kredi alma sürecinde de minibüsçü esnafın dilediği bankayı seçebileceğini, hatta 36 arkadaşlarının paylarına düşen parayı şimdiden yatırarak otobüslerini tedarik aşamasına geldiklerini de belirtti. Sevim, otobüslerin de UKOME kriterlerine uyacak şekilde yine esnaf tarafından seçileceğini söyledi.

 

SÜREÇ İYİ DEĞERLENDİRİLMELİ

Büyükşehir Belediyesi ile yürütülen çalışmalara katılacak minibüsçü esnaf için son dahil olma tarihinin 31 Aralık 2020 olduğunu da hatırlatan Sevim, bugüne kadar başvuruda bulunmayan 157 plakaya sahip 105 arkadaşına da çağrı yaptı. Sevim, dönüşüme katılmayacak arkadaşlarının araçlarının sadece Yaylacık-Kayalar, Dürbinar-Abeda-Sarıtaş, Orta Mahalle, Çolaklı ve Nefsipulathane hatlarında çalışabileceğini de hatırlattı.

Öte yandan, dönüşümün iptali için açılan yürütmeyi durdurma davasına da mahkeme 2. kez red cevabı verdi. Trabzon'a   mahkemen,n red cevabı Samsun Bölge İdare Mahkemesi'ne taşınmıştı. Samsun Bölge İdare Mahkemesi de yürütmeyi durdurma için Trabzon mahkemelerinin verdiği karara uyararak davayı red etti.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler