Dönüşüm yargıya mı taşınıyor?

Dönüşüm yargıya mı taşınıyor?

Dönüşüm yargıya mı taşınıyor?

 

Akçaabat-Trabzon-Söğütlü ve Mersin 1 Nolu Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi ile Akçaabat Şoförler Odası’nı bir süredir karşı karşıya getiren, güzergâhta çalışan minibüslerin dönüşüm sürecinde Büyükşehir Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından şarta bağlanan, minibüs esnafının noter onaylı imzalarında kritik eşik aşılarak gazetemiz baskıya girdiği dakikalarda 340 imzaya ulaşıldığı öğrenildi.

 

Yarıdan 1 fazla tamam

Akçabat-Mersin hattından yararlanan 583 minibüs esnafını ilgilendiren ve uzunca bir süredir taraflarca tartışılan, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun özellikle ele aldığı yolcu taşıma sistemindeki araç dönüşümünde sona gelindiği anlaşılıyor.

Dönüşümün, toplam minibüs esnafının yarısından bir fazlasının rızasıyla yani 292 esnafın onayıyla ancak mümkün olabileceği kararı UKOME hakemliğinde taraflarca karara bağlanması üzerine 1 Ağustos olan süre dolmadan başlayan noter sürecinde Kooperatif’in dediği oldu.

 

“Tehdit var, yargıya taşıyacağız”

Şimdi ise gözler Akçaabat Şoförler Odası Başkanı Ali Şentürk’e çevrildi. Şentürk, “291 arkadaşımız muvafakatname verdiğinde 292. ben olacağım” demişti. Kendisine sorduk, muvafakatnamenizi verdiniz mi diye? Cevabı aynen şu oldu:

“Benim gibi imza atmayan 200 civarında esnaf arkadaşım var. Bunlar hattı kullanamayacaklarına, bir daha bu hat üzerinde çalıştırılmayacaklarına dair tehdit edilerek imza attırılmıştır. Süreci en kısa zamanda yargıya taşıyacağımızın bilinmesini istiyorum”

İmza süreci halen devam eden süreç bakalım hangi gelişmeleri daha beraberinde getirecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Haberler