Dolmuş Şoförüne Kart Uygulaması Mı Geliyor?

Dolmuş Şoförüne Kart Uygulaması Mı Geliyor?

Dolmuş Şoförüne Kart Uygulaması Mı Geliyor?

Akçaabat Şoförler Odası Başkanı Ali Şentürk’ün, Akçaabat’ta yaşanan yolcu-şoför tartışmasının ardından geçtiğimiz günlerde yaptığı, “Mayıs ayında dilekçeyle beraber başvurarak araçlar için şoför tanıtım kartı istedik. Fakat Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) bu talebimizi reddetti. Neden reddedildiğini anlamış değiliz” açıklamalarına Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası’ndan cevap geldi.

Şoförler Odası Başkanı ve UKOME’de şoförleri temsil adına bulunan Turan Altuntaş, “Tanıtım kartı isteği konusunda herhangi bir art niyet gözetilmemiştir. Yakın zamanda Trabzon Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Emniyet, Esnaf Odaları Birliği ve Şoförler Odası işbirliğinde, ‘Ticari Taşıt Sürücüleri Eğitim’ projesi hayata geçirilecektir. Bundan dolayı tanıtma kartı konusunda yeni bir karar alınmaya gerek duyulmamıştır” dedi.

Altuntaş ,“Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu şoför esnafına nasıl hizmet ederim, nasıl fayda sağlarım konusunda elinden geleni bugüne kadar yapmıştır, bundan sonra da aynı şekilde yapmaya devam edeceğine inancımız tamdır. Şoför esnafından hiçbir zaman desteğini esirgemeyen Sayın Gümrükçüoğlu, her platformda Trabzon halkına nasıl daha iyi bir taşıma hizmeti sağlayabilirim düşüncesi içersinde olmuştur. Sorumluluklarının farkında olan Şoförler odamız; sayın başkanımız Gümrükçüoğlu ile birlikte, zaten şehir içi taşıma konusunda sürekli olarak istişare halindedir. Emin olunmalıdır ki; Şehir içi ulaşımında yaşanan her sorunun yakından takipçisi oluyoruz ve çözüm konusunda ne gerekiyorsa yapıyoruz. Şoförler odası olarak amacımız, kaliteli ve şehre yakışır bir hizmet sağlamaktır. Bu bağlamda yeni hayata geçirilen UKOME’de eğitim faaliyetleri ve yeni projeler hakkında çalışmalar sürdürülmektedir. Başkan Ali Şentürk’ün bu açıklamaları yapmadan önce gerek odamızdan, gerekse UKOME’den bilgi alarak gerçekleştirmesini beklerdik. Bu tür açıklamalar hem şoför esnafımıza hem de şehrimize zarar veren açıklamalardır. Trabzon Dolmuş esnafı onurlu ve gururludur. Bu söylemler şoför esnafımızı zan altında bırakmaktadır. Kendisini esefle kınıyorum” ifadelerini kullandı.

Akçaabat hattında bir genç kızın çeşitli nedenlerle birlikte araçtan indirilmediği iddiasında da açıklamalarda bulunan Altuntaş, “Bugüne kadar şehir içi taşıma konusunda böyle bir çirkin olay ve odamıza yansıyan ihbar yaşanmamıştır. Bu tür olayların önüne geçmek için durak başkanlarımız ve şoför esnafımızla birlikte sürekli istişare ve eğitim içersindeyiz. Bu konulara karşı Trabzon esnafı ve halkı hassastır. Şehrimizde bu tür çirkin olayların yaşanması söz konusu olamaz” şeklinde konuştu.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Turizm