Doğu Karadeniz'in Yeni Gözdesi "Akçatepe"

Doğu Karadeniz'in Yeni Gözdesi "Akçatepe"

Doğu Karadeniz'in Yeni Gözdesi "Akçatepe"

Trabzon'un Akçaabat ilçesine 8 kilometre mesafedeki Akçatepe, doğal güzellikleriyle Doğu Karadeniz'in yeni turizm merkezlerinden biri olmaya aday.

Ziyaretçilere, dağ turizmine yönelik alternatifler sunan Akçatepe, temiz havası ve doğasıyla bütünleşen güzelliklerin yanı sıra balık ve köfte ağırlıklı mutfak kültürüyle yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldi.

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzon'un en büyük ikinci ilçesinin, Karadeniz'in en önemli yerleşim yerlerinden olduğunu söyledi. Akçaabat'ın yörede bulunan yaylaların da geçiş noktasında olduğunu belirten Türkmen, "Akçaabat bölgede dağ ve yayla turizminde ön planda olan bir ilçedir. Son zamanlarda doğal güzellikleri, yaylaları ve yemek kültürünün yanında tarihi yapısıyla da ön plana çıkmaktadır. Bu kapsamda da tarihi Ortamahalle ve Akçatepe ilçede dikkati çekiyor." dedi. Türkmen, ilçede turizme dönük çalışmalara ağırlık verdiklerini vurgulayarak, "Turizmden daha fazla pay almak istiyoruz. Bu yönde de turizme dönük alternatif çalışmalar yapmaktayız. Amacımız hem kendi insanımıza hem de dışarıdan gelen ziyaretçilerimize hizmet ederek herkesin bu güzelliklerden istifade etmesini sağlamak." diye konuştu.

"Akçatepe aynı zamanda bir seyir alanı"

Turizme yeni değerler kazandırmanın gayreti içerisinde olduklarını bildiren Türkmen, "Bu kapsamda da Akçatepe, Doğu Karadeniz'deki gözde mekanlar arasında yerini almaya başladı. Bölge yerli turistlerin yanı sıra ağırlıklı olarak Körfez ülkelerinden rağbet görüyor. Bu kapsamda da şimdiden dağ evlerimizin rezervasyonlarında büyük oranda doluluk yaşıyoruz. Akçatepe, gerek konaklama gerekse günübirlik olsun yerli ve yabancı turistlerin ilçede vazgeçemediği bölgeler arasında." ifadelerini kullandı.

"Dağ oteli yapılacak"

Türkmen, Akçatepe'nin ziyaretçilere farklı güzellikler sunduğunu vurgulayarak şu bilgileri aktardı:

"Yazları aşırı bir yoğunluk olduğu için insanlar yer bulmakta zorlanıyor. Akçatepe aynı zamanda bir seyir alanı. Bu kapsamda da o alanda dağ oteli projemiz var. 17 dönüm bir alan satın aldık ve 100 yatak kapasiteli otel projemizi hazırladık. Projemiz hazır ve şu an yapımcı firma arıyoruz. Bunun dışında güzergahında Hıdırnebi Yaylası'na kadar değerlendirmesini istiyoruz. Hıdırnebi'den Akçatepe'ye kadar birçok turistik tesis yapılabilecek seyir alanı var. O nedenle dağ turizmine yönelik tesisler yapmak için de çalışmalar yapıyoruz. Turizm bölgemiz için önemli bir sektör. Bu yönde yaptığımız çalışmalarla turizmi daha da geliştirmek istiyoruz."

Bölgeye gelen yerli ve yabancı turist sayısının her geçen gün arttığına dikkati çeken Türkmen, "İlçemiz geçmiş tarihlerden bu güne kadar hem yaz hem de kış mevsiminde ziyaretçi akınına uğramakta. Birçok güzelliğe sahip bölgemizde biz de yatırımlarımızı artırdık. Bu kapsamda gelen turistleri şehir içine çekmek istiyoruz. Hedefimiz, turistlerin bölgemizi daha iyi tanımalarını sağlayarak turizmden daha faz pay almak." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler