Doğru Ekim Verimi 5 Kat Arttırdı.

Doğru Ekim Verimi 5 Kat Arttırdı.

Doğru Ekim Verimi 5 Kat Arttırdı.

Doğru Ekim Verimi 5 Kat Arttırdı.

Akçaabat Zaferli Mahallesinde çiftçilik yapan Hasan  Ali Bayraktar Akçaabat Ziraat Odası ziraat mühendisleri ile birlikte yapmış olduğu yeni sistemde ve damlama sulama ile patates yetiştiriciliğinde yapılan hasatta verim 1'e 5 oldu.

Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu;  Akçaabat ilçemizi patates yetiştiriciliği açısından değerlendirdiğimizde; geniş bir alanda patates tohumu dikildiğine ve yüksek tonajda tohumluk patates kullanıldığını görmekteyiz. Patates tarımının ev ekonomisine katkı açısından büyük bir etkisi olması bölgemizde patates üretimini çok daha özel hale getirmektedir.

İlçemiz genelinde halihazırda ki patates tarımını değerlendirdiğimizde elde ettiğimiz patates miktarı olması gerekenin çok aşağılarındadır. Bazı bölgelerde dikilen tohumluk patates miktarı kadar ürün alınamadığına da şahit olmaktayız. Bu olumsuz sonucun ortaya çıkmasında tohumluk patates kullanımından doğru zamanda dikime, doğru bitki besleme programından bitki koruma ürünlerinin zamanında kullanılmasına kadar birçok uygulamanın yapılmamasının etkisinin olduğu bilinmektedir. 

  Akçaabat Ziraat Odası olarak Hasan Ali Bayraktar isimli çiftçimizin bahçesinde birlikte yürüttüğümüz patates üretiminde bugün hasat işlemini gerçekleştirdik. Verim ve kalitenin beklentileri karşıladığı bire yirmi ürün alındığı bir sezon yaşadık. Üreticilerimizin geç dikim diye tabir ettiği, Odamız olarak doğru zamanda dikim olarak ısrar ettiğimiz nisan ve mayıs ayı dikimi sonucunda üreticimizin yüzünün güldüğüne şahit olduk. Oda olarak gübreleme ve ilaçlama konusunda teknik desteğimiz ve verdiğimiz eğitimlerin de katkısıyla verimli ve bereketli bir üretim sezonu yaşadık. 

Amacımız tüm çiftçilerimizi doğru zamanda patates dikimi yaptırarak damlama  sulamam sistemi ile gübreleme takvimini uygulayarak hem su tasarrufu sağlamak  ve birim alandan en fazla verimi almaktır" dedi.

d2-012.jpgd3-009.jpgd1-007.jpg

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler