Doğru Buda ile İki Kat Verim

Doğru Buda ile İki Kat Verim

Doğru Buda ile İki Kat Verim

Akçaabat Ziraat Odası Başkanlığı tarafından 2016-2017 sezonunda düzenlenen fındık budama kurslarına katılan fındık budamacılar budama yaptığı bahçeler farklarını gösteriyor.

Sertifikalı fındık budamacılardan oluşan ekip Orta mahalledeki fındık bahçesinde çalışmalarını devam ettirirken Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet EYÜPOĞLU fındık bahçesinde incelemelerde bulundu.

Başkanımız EYÜPOĞLU fındık bahçelerine budama yaptıran tüm üreticilerimize budama ve bakım işlemlerini sertifikalı budama kurslarına katılan çiftçilere yaptırmalarını tavsiye ediyorum. Bahçelerin de yapacağının doğru budama uygulamaları ile bahçenizde verimi iki kat artırabilirsiniz.

Fındık bölgemizin tarımsal ekonomide birinci ürünü fındık ihracatında ilk sırayı alıyoruz. Fındık bahçelerimizde yapılan yanlış uygulamalar ile ekonomik kaybımız her geçen gün artıyor. Bahçe yenilemelerine bir an önce destek verilmelidir.  Bu demek oluyor ki biz bu ürüne artık kağıt üzerinde sözde değil bahçede sahip çıkmalıyız bunun tek yolu da çiftçi ile el ele bahçesinde hareket etmektir. Bahçe uygulamalarını sürekli artırmak gerekli.  Her mahallede örnek fındık üreticilerini daha da ön plana çıkarmalıyız. Aynı iklim toprak yapısına sahip aynı mahallede üretim yapan çiftçilerden biri bahçesinden 90 kg fındık alırken bu işi eğitimli tekniğe uygun yapan diğer üretici 200 kg verim alıyor.

Bizler Akçaabat Ziraat Odası olarak bu yılda budama kurları düzenlemeye devam edeceğiz. Bahçesine eli dokunan bütün üreticilerimiz budama kurslarına bekleriz.

b2-011.jpg

b1-002.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler