Dinamit Deposu Danıştayda

Dinamit Deposu Danıştayda

Akçaabat İlçesi Darıca Beldesi’nde kurulmak istenen dinamit deposuyla ilgili tartışma Danıştay’a gitti. Başkan Muhammet Altınel, “Halkımızın yanındayız” dedi.


Trabzon İdare Mahkemesi, Akçaabat İlçesi’ne bağlı Darıca Beldesi’nde kurulması düşünülen dinamit deposu için kararını açıkladı. Mahkeme, dinamit deposunun kurulup kurulamayacağına dair görevin Danıştay’a ait olduğu yönünde karar aldı. Dinamit deposunun kurulup kurulmamasına Danıştay karar verecek. Darıca Belediye başkanı Muhammet Altınel, "Biz halkımızın yanındayız. Danıştay en doğru kararı verecektir" dedi.
Darıca Beldesi’ne bağlı Orta Mahalle'de 65 evin bulunduğu Tepecik mevkisinde 58 dönüm arazi üzerinde bir kurum tarafından 15 tonluk dinamit deposuyla ilgili şikayetçi vatandaşların müracaatını görüşen Trabzon İdare Mahkemesi, kararı açıkladı.
Mahkeme, 01.10.2009 tarih ve 2009/994 sayılı kararı ile Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Teknik Araştırma Genel Müdürlüğü’nün raporu ile daha önce Belediye Meclisi tarafından, Patlayıcı Madde Deposu Mevzi İmar Planı onaylandığından, 2572 Sayılı Kanunun 24. maddesi gereği bu konuda Danıştay’ın görevli olduğunu belirtti.
Trabzon İdare Mahkemesi’nin kararını değerlendiren Darıca Belediye Başkanı Muhammet Altınel, "Biz de tıpkı oradaki halkımız gibi düşünüyoruz. Trabzon İdare Mahkemesi’nin bu kararından sonra dinamit deposuyla ilgili nihai kararı Danıştay verecek. Şimdi bekleyip göreceğiz. Mahkemelere güvenmek zorundayız. Biz halkımızın yanındayız. Danıştay en doğru kararı verecektir" dedi.

Günebakış

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler