DERSANELER KAPANIYOR MU?

DERSANELER KAPANIYOR MU?

SBS Sınavı Hakkında Açıklama Yaptı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı eğitim sistemiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Avcı, televizyon-gazete Ankara temsilcileri ve eğitim muhabirleri ile yaptığı toplantıda Seviye Belirleme Sınavı'nın önümüzdeki yıldan itibaren kalkacağını söyledi.

 

Nabi Avcı milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren önemli bir haberi de açıkladı: Dersaneler kapanıyor.. Dershanelerin kapatılacağını belirten Avcı, "Amacımız nitelikli kuruluşların özel eğitim kurumlarına dönmesi" dedi.

 

İşte Nabi Avcı'nın açıklamaları

SBS OLMAYACAK

Öğrencilerimizin derslerden ne öğrendiklerini ölçmeye yarayan sene içi yazılılarını disipline ederek o notları kullanılabilir hale getirmek istiyoruz. Çocukların okul başarılarına göre bir sınav olsun. Okul başarılarını ölçebiliyor muyuz? Geçmiş yıllara dönük araştırmalarımız gösteriyor ki okullarda yapılan sınavlara ilişkin değerlendirmeler her zaman çok sağlıklı olmuyor. Bir okulu değerlendirme kriteri ile başka bir okulu değerlendirme kriteri birbirini tutmuyor. Öğretmenlerimizin not verirken bazılarının çok cömert bazılarının çok tutumlu olduğunu görüyoruz. Okullarda sınavlara ilişkin değerlendirmeler her zaman çok sağlıklı olmuyor. Geçmiş yıllarda gördüğümüz kadarıyla. Bu sınavlardan bazılarını en azından birer tanesini Merkez'den MEB olarak biz yapalım. Gerek sınavın hazırlanışını, gerek uygulanışını ve gerekse değerlendirilmesini biz yapalım, biz denetleyelim. Böylece standart daha adil bir not havuzumuz oluşsun. Bunları biz daha sonra farklı amaçlarla okula girişlerde okul tercihlerinde kullanabilelim. Dolayısıyla SBS olmayacak.

 

DERSHANELER KALKIYOR

 

Dershanelerle ilgili daha önce açıklama oldu Sayın Başbakan'ın. Dershanelerle milli eğitimimize paralel bir eğitim oluşmaması için açıkladım ama nedense bazı basın yayın organlarında paralel kelimesi paralı olarak çıktı. Dershanelerin özel eğitim kurumlarına dönüştürülmesi çalışmalarımız sürüyor. Bunları zannediyorum önümüzdeki ders yılından itibaren yürürlüğe girecek şekilde hazırlıklarımızı tamamladık. Nitelikli kuruluşların özel eğitim kurumlarına dönüşmesinin önünü açmak ve çocuklarımızı dershaneye ihtiyaç duymayacak şekilde eğitim sistemimizi hazırlamak. Onların özel okullara dönüşmesi için düzenlemeler yapıyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.