Ders Zili Çaldı

Ders Zili Çaldı

2018-2019 Eğitim –öğretim yılının başlaması dolayısıyla Atatürk Parkı’nda çelenk sunma töreni yapıldı

2018-2019 Eğitim –öğretim yılının  başlaması dolayısıyla Atatürk Parkı’nda çelenk sunma töreni yapıldı. Törene; Akçaabat Kaymakamı Dr. Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üçüncü, siyasi parti temsilcileri, STK başkanları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törenle başlayan kutlama etkinliği Akçaabat Merkez İlkokulunda devam etti. Açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üçüncü’nün yaptığı kutlama programında konuşan Akçaabat Kaymakamı Dr. Soner Şenel, “Toplamda 101 okulla 2018-2019 eğitim öğretim yılını açmış bulunuyoruz. Eğitmeden, öğretmeden, insan unsuruna yatırım yapmadan gelecekte söz sahibi olmamız mümkün değildir. Bizler, çocuklarımızı en iyi şekilde eğitmekle yükümlüyüz. Eğitimde en büyük pay sahibi kıymetli öğretmenlerimizindir. Velilerimizin gayreti ve desteğiyle birlikte kıymetli öğretmenlerimiz, çocuklarımızı değişen dünya şartlarına en uygun şekilde yetiştirecektir. Bu duygularla yeni eğitim öğretim yılında öğretmenlerimize, velilerimiz ve öğrencilerimize başarılar diliyorum.” dedi.

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, “Okulların açıldığı gün, geleceğimizin teminatı çocuklarımız için bayram günüdür.” diyerek sözlerine başladı. Başkan Türkmen, “Devletimiz eğitime büyük önem veriyor. Ülke genelindeki okullar; fiziki olarak iyileştiriliyor, gerekli yerlerde yeniden yapılıyor. Öğrencilere ücretsiz kitaplar dağıtılıyor. Öğretmenlerimiz ve velilerimiz iş birliği halinde çocuklarımızı takip etmeli. Atatürk’ün de dediği gibi bizler öğretmenlerimizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmelerini istiyoruz. Araştıran, irdeleyen, soruşturan ve sorgulayan gençler yetiştirmelerini istiyoruz. Gelişmiş dünya şartlarına entegre olacağız.  Dünyanın gelişmiş ülkelerine yetişmemiz için hiçbir eksiğimiz yok. Bunun için sadece gayret ve dikkatle çalışmak gerekmektedir. Bu düşüncelerle öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize başarılı bir eğitim öğretim yılı diliyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından 2018-2019 eğitim öğretim yılı kutlama programında öğrenciler şiirler seslendirdi ve gösteriler sundu. Programın son bölümünde Akçaabat Belediyesi Horon ekibi programa katılanlara görsel şölen sundu.

Kutlama programının ardından Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Ak Parti İlçe Başkanı Emre Akgün, İlçe Milli Eğitim Müdür Ahmet Üçüncü, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Satu Şahin ve yönetimi, AK Parti gençlik Kolları Başkanı Mahmut Çavuş; Akçaabat’taki okulları ziyaret etti.

soner-senel.jpg

BAŞKAN TÜRKMEN’İN MATEMATİK SEVGİSİ

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, 2018-2019 Eğitim öğretim yılı dolayısıyla Akçaabat’taki okullara gerçekleştirdiği ziyaretler esnasında karşılaştığı matematik kitaplarıyla yakından ilgilendi. Başkan Türkmen, kitaplarla ilgilenirken matematik sevgisi sebebiyle mühendislik okuduğunu da vurguladı.

akcaabat-milli-egitim-muduru.jpg

sefik-turmena.jpgsefik-turmen6.jpgsefik-turmen4.jpgsefik-turmen1a.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler