Denizden  Yol Yapılacak mı?

Denizden Yol Yapılacak mı?

Deniz Dolgusuyla Yol Yapılacak mı? En Yetkili Ağızdan Cevap Geldi.

Deniz Dolgusuyla Yol Yapılacak mı? En Yetkili Ağızdan Cevap Geldi.

 

Akçaabat’ta uzun süredir kamuoyunu meşgul eden Sahilden deniz dolgusu ile yol geçirme projesinin olup olmadığını en yetkili ağız olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı imzasıyla cevaplandı.  İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’ün yazılı sorusuna cevap veren Bakan “Henüz onaylanmış Bir Proje Yok “dedi.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Akçaabat Ajans’ın canlı yayın konuğu oldu. Akçaabat’ta Günden isimli programa katılan Örs, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na Akçaabat’ta deniz dolgusuyla yol yapılması projesiyle ilgili verdiği yazılı soru önergesini açıkladı.

Milletvekili Örs soru önergesinde “Trabzon'un Akçaabat ilçesinde 3.5 kilometre deniz dolgusu yol projesi Trabzon kamuoyunda tartışma yaratmış, başta Akçaabat Kent Konseyi  olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşu deniz doldurulmak suretiyle yol yapılmasına karşı tepkilerini dile getirmişlerdir. Konuya ilişkin haberler basına da yansımis, tarafımdan da TBMM Genel Kurulu'nda gündeme getirilmiştir. Bu çerçevede: 1- Akçaabat sahilinde deniz dolgusu ile yapılması planlanan bir yol projesi var midır? Varsu çalışmalar hangi aşamadadır” şeklinde sordu.

Yazılı soru önergesine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı M.Cahit Turan imzasıyla verilen cevapta ise “ Trabzon-Akçaabat arasında yaşanılan yoğun trafik sıkışıklığının önüne geçilmesi amacıyla; Akçaabat Devlet Hastanesi (Haçkali Baba Devlet Hastanesi) önü kavşağı ve Sögütlü kavşağının farklı seviyeli kavşak olarak yapılması için yapım ihalesi gerçekleştirilmiştir. Ancak, söz konusu kavşaklara ait projelerin araziye aplikasyonu sırasında ortaya çıkan yüksek kamulaştırma maliyetleri ile söz konusu kesimlerde Karadeniz Sahil yolu ve imar yollarındaki mevcut trafiğin aktarılacağı herhangi bir alternatif yoğun olmaması sebebiyle can ve mal güvenliği açısından projenin revize edilmesi gerektiği değerlendirilmektedir. Bahse konu kesimlerin sahilden Deniz dolgusu ile geçirilmesine ilişkin herhangi bir onaylı proje bulunmamakta olup alternatif proje çalışmaları devam etmektedir” denildi.

yol-cevabi.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler