Demokrasi İçin Yürüdük

Demokrasi İçin Yürüdük

Demokrasi İçin Yürüdük

15 Temmuz 2016 tarihindeki hain darbe kalkışmasının 2. Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Akçaabat’ta da çeşitli etkinliklerle anıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü etkinlikleri kapsamında ilk olarak sabah saatlerinde Demokrasi Şehitlerinin kabirleri ziyaret edildi. Aynı gün içinde Demokrasi Şehitleri için öğle namazını müteakip Mevlid-i Şerif okunarak Hatm-i Şeriflerin duası yapıldı.

fotogaleri.gif

Kahraman Şehitlerimizi Rahmetle Andık

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Akçaabat’ta A. Fazıl Ağanoğlu İlkokulu önünde toplanılarak Atatürk Parkı’na kadar demokrasi yürüyüşü yapıldı.

Atatürk Parkında başlayan 15 Temmuz etkinliklerine Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, İlçe Emniyet Müdürü Şevki Pekdemir, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Selçuk, Akçaabat protokolünün önde gelen isimleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından  Yaylacık Fatih Camii Müezzini Musa Dertli Kur-an’ı Kerim Tilaveti sundu. Günün anlam ve önemine uygun şiirlerin okunduğu gecede,  Şehit Samet Uslu Kız İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Zeynep Ebrar Aydın ‘Bir Bayrak Rüzgar Bekliyor’, Akçaabat İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Talha Yılmaz 15 Temmuz gecesi şehit olan ve adeta tarihin akışını değiştiren Ömer Halis Demir için yazılmış ’30 Kuş’ adlı şiirleri seslendirdiler.

Gecede konuşan Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen,” 2 yıl önce bugün Feto dediğimiz paralel devlet yapılanması bir darbe hareketine girişmiş. Hainler, yıllarca milletimizin içinde kök salmış; eğitim kurumlarımıza, emniyet teşkilatımıza ve en önemlisi ordumuza sızarak bu ülkeye, bu millete karşı büyük bir ihanet cüretini göstermişlerdir. Din kisvesi altında eğitim kisvesi altında yılarca hazırlandılar ve sonunda da darbe harekatına girişmişlerdir. Ancak Türkiye’nin eğitimde ve demokraside geldiği seviyeyi hesaba katmadan hareket ettiler. Türkiye’nin başında bulunan dirayetli ve basiretli yöneticileri hesaba katmadan hareket ettiler. Milletine ve devletine sahip askerimizi, emniyet güçlerimizi hesaba katmadan hareket ettiler. Türkiye’yi parçalayabileceklerini teslim alabileceklerini sandılar. Başaramadılar; başaramayacaklar. Hepimiz biliyoruz. Son yıllarda Batı tarafında Ortadoğu’ya demokrasi getirme projesi var. Ancak herkesin gördüğü gibi Ortadoğu’ya demokrasi değil keşmekeş, karışıklık, gözyaşı, ölüm ve bomba geldi. Aynı projeyi Türkiye’ye Feto kanalıyla uygulamaya çalıştılar. Fakat halkımız parti farkı, etnik grup gözetmeksizin o kara gecede birlik oldu ve Cumhurbaşkanımızın talimatıyla meydanlara çıkarak buna izin vermedi. Türkiye’de demokrasi olgunlaşmıştır. Tüm dünya, din kisvesi altında Türk Milleti’nin gözünü boyayamayacağını anlamıştır. Milletimiz ve Türk Milleti’nin göz bebeği olan ordumuz, o kara gecede asker kılığına girmiş canilerle mücadele etmiş; ihanet şebekesini çökertmiştir. 15 Temmuz’da vatan aşkıyla canları pahasına demokrasi ve ülkemizin geleceği için şehadet şerbetini içen tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor; gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.1 dedi.

Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, “15 Temmuz gecesi vatanı, devleti, bayrağı uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyorum. Bugün Akçaabat burada tek yürek oldu ve 15 Temmuzu anıyoruz. Ülkemizde böyle haince bir kalkışma harekatını yaşayacağımızı düşünmezken bu hain kalkışmaya gereken cevabi milletimiz çok iyi bir şekilde geri püskürttü. Biz demokrasimize sahip çıktık, sahip çıkmaya da her zaman devam edeceğiz.” dedi.

Saat 22.30’da Cumhurbaşkanımızın TRT canlı yayınından mesajı Akçaabatlılarca izlenilerek programa son verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler