Darıca'dan Plaka Tepkisi

Darıca'dan Plaka Tepkisi

Trabzon İl Trafik Komisyonu’nun ilçelere plaka tahsisi sağlayan 2009/46 sayılı kararı iptal etmesine bir tepki de Darıca Beldesi’nden geldi.

 Darıca Halk Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Enver Bulut, “Darıca’da da büyük sıkıntımız var. Vatandaş yolcuyu taşımak istiyor ama ticari plakası yok. Yolcu taşısa ceza yiyor. Ceza yiyeceğim diye yolcu taşıyamıyor. Plaka olmadığı için plaka alamıyor. Bu sorun yıllardır böyle devam ediyor. Artık çözülmeli” dedi.

 

Bulut, İl Trafik Komisyonu’nun aldığı ilk karara sevindiklerini ancak sevinçlerinin hüzne dönüştüğünü kaydederek, “10 Aralık 2009 tarihinde basın haberi ile Trabzon Valiliği İl Trafik Komisyonu’nun 23.11.2009 tarih ve 2009/46 sayılı kararı ile ilimiz ve ilçelerimiz sınırları içerisinde ticari taksi ve dolmuş plaka tahdidi kaldırılarak şehir içine 2 bin adet dolmuş ve 2 bin adet taksi plakası tahsis edildiğini öğrenmiştik. Bu haberle Darıca Beldesi adına sevinmiştik. Darıca Beldemizin 6 mahallesi var ve özellikle Orta Mahalle, Karaçam Mahallesi, Yeni Mahalle ve Gökçebel Mahallesi ulaşımında, gerekse mahalleler arası ulaşımda güçlükler çekmekteyiz. Yaşlılarımız var, yürüyemez vatandaşlarımız var, öğrencilerimiz var. Hastalarımızın hastaneye ulaşımında en önemli sorunu yaşamaktayız. Bu bakımdan acilen dolmuş taksiye ihtiyacımız vardır. 10 ay önce bu sorun hakkında da çalışmalarımız olmuştu. Sorunu Darıca Belediye Başkanına iletmiştik. İlgili kurumlarla görüşmelerimiz olmuştu. Ancak sorunumuzun plaka tahdidinin kaldırılması ile çözüme kavuşacağı söylenmişti. Beldemizdeki mahallelerdeki vatandaşları hususi araçlarıyla taşıyarak bir kamu hizmetini yerine getiren ancak jandarma tarafından ticari plaka olmadan yolcu taşıdıkları için cezalara maruz kalanlar olmuştu. Nedendir bilinmez, ülkemizde biri yapıyor biri yıkıyor. Karar ihtiyaç olduğu için alındı. Ki var, özellikle ilçe ve beldeler için çok önem taşıyordu” dedi.

 

Bulut, sorunun artık çözüme kavuşturulması gerektiğini ifade ederek, “Vatandaş yolcuyu taşımak istiyor ama ticari plakası yok. Yolcu taşısa ceza yiyor. Ceza yiyeceğim diye yolcu taşıyamıyor. Plaka olmadığı için plaka alamıyor. Bu sorun yıllardır böyle devam ediyor. Artık çözülmeli. Bu karardan rahatsızlık duymaktayız. Yasalar, halkın ulaşımının sağlanması yetkili makamların sorumluluğundadır demektedir. Kararın yeniden gözden geçirilerek belediyemize ihtiyaç duyulan D ve T plakaları verilmelidir. Belde halkı bu sorumluluğun yerine getirilmesini beklemektedir. Trabzon Valiliği İl Trafik Komisyonu bizim sesimize de duyarlı olmalıdır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler