Darıca'da Okul Yenilendi

Darıca'da Okul Yenilendi

‘Okullar hayat olsun’ projesiyle Akçaabat’ta bir okul baştan aşağı yenilendi.

‘Okullar hayat olsun’ projesiyle Akçaabat’ta bir okul baştan aşağı yenilendi. Darıca Belediyesi, hayırsever işadamı Osmanoğulları İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Babuşçu’yla birlikte beldede bu yıl hem ilkokul, hem ortaokul şeklinde hizmet verecek Darıca İlköğretim Okulu’nu boyadı. Darıca Belediye Başkanı Muhammet Altınel, “Hem okul idaresine, hem de Ayhan Babuşçu’ya okula gösterdikleri ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür ederim” dedi.

Eğitime verilen katkıları önemsediklerinin altını çizen Başkan Altınel, “Bu okullarda Türkiye’nin geleceği yetişiyor, bir çocuğun bulunduğu sınıfın her türlü bakımı ve güzelliği o çocukların fiziksel doğasından ruh yapısından bütün gelişimine kadar etkileyici bir örnektir. Bu okulun çalışmalarını, okul müdürümüz Ali kemal Evcan ve müdür yardımcımız Fazlı Yamıç ile beraber sürdürmekteyiz. Bu arada bölgemizin yetiştirdiği çok değerli iş adamlarımızdan Ayhan Babuşçu Bey’in de bu noktada okulumuza çok önemli katkılarda bulunmuşlardır” diye konuştu.

‘Okullar hayat olsun’ projesi kapsamında Darıca Belediye Başkanı Altınel’in kendilerine destek verdiğini dile getiren Okul müdür yardımcısı Fazlı Yamıç “Protokol yaptık ve imzaladık. Okulumuz, Darıca İlkokulu ve Darıca Ortaokulu olarak ikiye ayrılmış durumda. Biz bu iki okulu tam gün olarak taşımalı gelen öğrencilerimiz mağdur etmemek için ikiye bölerek eğitime daha elverişli hale getirdik. Okulun ilköğretim ve ortaokul olmasıyla olan giriş panoları asarak düzenlemeleri tamamladık. Yeni eğitim öğretim dönemine kadar okulumuzun çok önemli eksiklerini tamamlamış olacağız” ifadelerini kullandı. Yamıç konuşmasının devamında şu sözlere yer verdi, “Öncelikle okulumuza yaptıkları katkılardan dolayı Darıca Belediyesi’ne ve Osmanoğulları İnşaat sahibi Ayhan Babuşçu’ya teşekkür ediyoruz.”

Okulun boyanması ve modernizasyonunda destek olan İşadamı Ayhan Babuşçu kendilerinin İstanbul ve Türkiye’nin birçok ilinde eğitime katkı sağlamak amacıyla okulların yenilenmesine destek verdiklerine dikkat çekerek, “Toplumun ilerlemesi için en önemli şey eğitim olduğunu biliyoruz. Çocuklarımızı gönderdiğimiz okulun fiziksel durumu öğrencinin psikolojisine yansıyor. Ailesi de çocuğu okulda iken bir tereddüt etmiyor. Bizim yetiştiğimiz okullarımızda böyle şanslarımız yoktu. Bizim böyle imkanlarımız yoktu şimdiki nesil bu konuda çok şanslı” şeklinde konuştu.

img_6798-copy.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim