Darıca'da Mezuniyet

Darıca'da Mezuniyet

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı himayelerinde Trabzon Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğü 15. Dönem İhtisas ve 8. Dönem Tashih-i Huruf Kursu mezuniyet törenine katıldı.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı himayelerinde Trabzon Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğü 15. Dönem İhtisas ve 8. Dönem Tashih-i Huruf Kursu mezuniyet törenine katıldı.

Akçaabat Dini Yüksek İhtisas Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen törene Vali İsmail Ustaoğlu’nun yanı sıra Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşleyen, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Trabzon Üniversitesi Rektörü Dr. Emin Aşıkkutlu, Trabzon İl Müftüsü Osman Aydın, il protokolü, kursiyerler ve din görevlileri katıldı.

Vali Ustaoğlu buradaki konuşmasında, sınavla bu kurslara katılan 28 İhtisas ve 26 Tashih-i Huruf din görevlisinin mezun olmaya hak kazandığını ifade ederek, mezun olan din görevlilerini tebrik etti.

Kur’an bilimleri üzerine kurulu Dini Yüksek İhtisas Merkezlerinde Diyanet İşleri Başkanlığının himayesinde inancımızı ve Yüce Kitabımızı daha iyi anlamak ve yaşatmak için önemli hizmetler yürütüldüğünü ifade eden Vali Ustaoğlu, “Bizim medeniyetimizin temelinde çok önemli bir yeri olan Kur’an, hem dünya hayatımıza yön vermekte hem de Rabbimize teslimiyetimiz için yol göstermektedir. Kurduğumuz muhteşem medeniyetlerden, insanlığa sunduğumuz değerlere kadar birçok özelliğimizin özünde hiç şüphesiz Kur’an vardır. Sizler de bundan dolayı çok önemli görev ifa etmektesiniz. İnanıyorum ki görev alacağınız yerlerde hem üslubunuz hem de misyonunuzla güzel işlerin altına imzalarınızı atacaksınız. Unutmamanız gereken yapmış olduğunuz davranışlarınız, söylemleriniz toplum üzerinde büyük bir etki yaratmaktadır. Bundan dolayı sizlerden isteğimiz 30 ay buyunca almış olduğunuz eğitimleri en güzel şekilde toplumlumuza aktarmanızdır.” dedi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşleyen de konuşmasında, Dini İhtisas Merkezlerinin tüm meslektaşlarının görevlerini daha iyi icra edebilmeleri için eğitim veren en önemli kurum olduğunu ifade ederek, eğitim merkezlerinin Diyanet İşleri Başkanlığı içerisinde önemli bir yeri olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından Vali Ustaoğlu, 15. Dönem İhtisas ve 8. Dönem Tashih-i  Huruf  Hizmet İçi Eğitim Kurslarından mezun olan din görevlilerine mezuniyet belgelerini vererek tebrik etti. 

trabzon-valisi-ismail-ustaoglu,-diyanet-isleri-baskanligi-himayelerinde-trabzon-dini-yuksek-ihtisas-merkezi-mudurlugu-15.-donem-ihtisas-ve-8.-donem-tashih-i-huruf-kursu-mezuniyet-torenine-katildi1..jpgdarica-da-mezuniyet.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler