Darıca Yol Üstü Turizm ve Rekreasyon Alanı Projesi” için istediği onaylandı.

Darıca Yol Üstü Turizm ve Rekreasyon Alanı Projesi” için istediği onaylandı.

Darıca Belediyesi’nin Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA)’na sunduğu “Darıca Yol Üstü Turizm ve Rekreasyon Alanı Projesi” için istediği onaylandı.

Darıca Belediyesi’nin Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA)’na sunduğu “Darıca Yol Üstü Turizm ve Rekreasyon Alanı Projesi” için istediği onaylandı. DOKA tarafından ihale edilen proje ile Darıca’nın sahil dolgu alanına yapılacak olan proje ana hatlarıyla ortaya çıktı.

daricaya-dev-proje.jpg

14 BİN METREKARE

Darıca’nın merkezi ile Sargana Burnu arasında kalan darıca sahilinde dolgu çalışması tamamlanan ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’nün tahkimat çalışmalarını tamamlama aşamasına getirdiği 14 bin metrekarelik alanda uygulamaya konulacak olan proje, Darıca’nın görünümünü tamamen değiştirecek.

 

PROJEDE YOK YOK

Etkinlik meydanı, çay bahçesi, 2 adet çocuk oyun alanı, lokanta, Osmanlı çeşmesi ve 3 adet süs havuzunun yer aldığı projede mevcut alanın etrafı yürüyüş parkuru olarak dizayn edildi. Bu parkur üzerinde 7 adet kamelya ile oturma alanları da inşa edilecek.

SPORTİF MEKÂNLAR

Mevcut alanın yarısına yakını sportif tesislere ayrılan projede f adet suni çim saha ile basketbol, voleybol ve tenisin oynanabileceği çok amaçlı bir spor sahası da inşa edilecek. Seyirci tribünlerinin de bulunacağı bu sahanın karayolu tarafında kalan bölümüne ise bir spor kompleksi inşa edilecek. Bu kompleksin içinde soyunma odaları, derslikler ve dinlenme mekânları yer alacak.

 

EKONOMİYE KATKI

Proje içerisinde yer alan 3 adet satış birimi ise belde ekonomisine katkı sağlayacak. Bu birimlerde deniz ürünleri, tarımsal ürünler ve yöresel el sanatları ürünlerinin satışı yapılacak. Alanın içerisinde ve karayolu bölümünde ise tesislerden yararlanacakların araçlarını park edecekleri alanlar da yer alacak.

ALTINEL

Projeyi hayata geçirdiklerinde Darıca’nın görünümünün tamamen değişeceğini ve cazibe merkezi haline geleceğini belirten Darıca Belediye Başkanı Muhammet Altınel, projeyi hayata geçirebilmek için tahkimat çalışmalarının bitirilmesini ve ardından da alanın kendilerine tahsis edilmesini beklediklerini ifade etti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum
Haberler