Çocuk Oyunlar Şenliği Başladı

Çocuk Oyunlar Şenliği Başladı

Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen “Çocuk Oyunları Şenliği” Akçaabat Fatih Spor salonunda başladı.

Akçaabat Gençlik Hizmetleri ve Spor  İlçe Müdürlüğü ile İlçe  Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Akçaabat Fatih Spor Salonunda dün başlayan İlk, Orta ve Lise çağındaki çocuk ve gençlere yönelik olarak düzenlenen oyun şenliği büyük heyecana sahne oluyor. Çocuk oyunlarımızın yaşatılması, toplumda bu konuda farkındalık oluşturulması amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenmiş olup Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonun desteği ile Geleneksel Çocuk Oyunları Derneği tarafından tüm il ve ilçelerde yapılıyor.

Akçaabat’ta yapılan müsabakalarda Yağ satarım dalında finali Akçaabat Derecik İlkokulu ile 100. Yıl ilkokulu, yakan top finalini Derecik Ortaokulu ile yaylacık ortaokulu yapacak. Mendil kapmaca finalinde ise Osmanbaba İlkokulu ile 100.yıl ilkokulu karşı karşıya gelecek. Liselerde ise Işıklar Çok Programlı Lise ile İMKB Anadolu Lisesi yakan top finalinde karşılaşacaklar. Karşılaşmalar yarın saat 09.30 da Akçaabat Fatih spor salonunda başlayacak.  

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor