‘Çocuk İhmali ve İstismarı’ konulu konferans düzenlendi

‘Çocuk İhmali ve İstismarı’ konulu konferans düzenlendi

‘Çocuk İhmali ve İstismarı’ konulu konferans düzenlendi

Hamam Çimeni Çarşısı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Toplantı Salonunda ‘Çocuk İhmali ve İstismarı’ konulu bir konferans düzenlendi.

Akçaabat Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından organize edilen konferansa Sosyal Çalışmacı Gülizar Mollamehteoğlu konuşmacı olarak katıldı.

Sosyal Çalışmacı Gülizar Mollamehteoğlu, çağımızın vebası haline gelen çocuk istismarını anlamak, önlemek ve tedbir almak adına bilgi paylaşımında bulundu. Çocuklarımızın hayatında ailelerin önemli olduğu kadar yakın akrabaların da önemine değinen Mollamehteoğlu, çocuklarımızı iyi analiz etmemiz gerektiğini vurguladı.

“Çocuklar yalan söylemez; sözle olmasa bile davranışlarıyla ani karakter değişimleriyle bizlere mutlaka doğruyu anlatır.” diyen Mollamehteoğlu, “Çocukları geçiştirmek yerine elimizdeki işi bırakıp onları dinlemeliyiz. Onların hür iradelerini kullanmalarına imkan tanımalıyız. Dikkatli, analiz eden, dinleyen, anlayan ebeveynler olursak çocuklarımızı korumayı başarabiliriz.” İfadelerini kullandı.

Konferans, karşılıklı soru cevap şeklinde sona ererken; tüm ebeveynlere çağımızın vebasının üstesinden gelebilmenin yolları hakkında bilgiler paylaşan Sosyal Çalışmacı Gülizar Mollamehteoğlu’na konferans sonunda Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen’in eşi Leyla Türkmen ve Akçaabat Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Melike Turhan hediye takdim etti.

a-002.jpga2-016.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler