Çınar'dan Önemli Açıklamalar

Çınar'dan Önemli Açıklamalar

MHP Akçaabat İlçe Başkanı Miraç Çınar'dan Önemli Açıklamalar

MHP Akçaabat İlçe Başkanı Miraç Çınar imzasıyla yayınlalan basın açıklamasını aynen yayınlıyoruz.

Son dönemde maalesef adalet sürgün edilmiş Hak-Hukuk kavramı talan edilmiş Eğitim sistemi çökmüş, Millî birlik ve beraberlik siyasi ikbal uğruna kurban edilmiştir.

Son zamanlarda gündeme taşınan Başkanlık sistemine geçiş yalnızca ve yalnızca koltuk hırsının mekama mevkiye doyumsuzluğun ve terör örgütü mesuplarıyla yapılan pazarlıkların neticesidir.Kısa bir zaman dilimi önce terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın başkanlık sisteminde Erdoğanı destekleriz açıklaması bu tezin getirdiği sonuçtur.Başkanlık sisteminin altın da yatan asıl amaç Güeydoğu da gerçekleştirilmek istenen özerk yapı ve Eyalet sistemi çalışmalarının bir adımıdır.Türkiye'nin yolsuzluktan yoksulluğa adaletten sağlığa işsizlikten teröre kadar bir çok sorun ve problem varken parlementer sistemin eksikliğini gündeme taşımak bu milleti görmezden gelmek demektir.Başkanlık sistemi hayata geçirildiğin de adaletsizlik işsizlik yoksulluk ve yolsuzluğun mu önüne geçileceği sorgulamak gerekir.

13 Yıl önce geldiğinde mevcut sistemle kavgayı karakter edinen her kurum ve kuruluşu atamalar gerçekleştirerek arzuladığı gibi şekillendiren iktidar cephesinin bugün kendi mimarı olduğu eserle yine kavgaya tutuşması ülkemiz açısından kapanması zor derin yaraların açılmasına neden olmaktadır.

Bu adaletten uzak anlayış Belde belediyelerinin kapanmasının ardından personel görev ve yetkisini dikkate almadan farklı kurum ve kuruluşlara adeta sürgün edilmesi bu Adaletsiz yapının ilçemizdeki faaliyetlerinden bir bölümüdür.

Kapanan belde belediyeleri personelinin uzmanlık alanların dışında farklı görevlere verilmesi bir kısmının açıkta bırakılması maalesef bölge insanımızın hizmet alımına da büyük bir darbe vurmuştur. Bunun örneğini ilçemize şehrimize bir yağmur ve kar yağdığın da görmemiz mümkün. Yapılan bu atamalarda kriterlerin ne olduğu sorgulandığın da siyasi çizgi akrabalık kriterlerinin göz önüne alınarak hayata geçirildiğine şahit olduğumuz aleni bir tespittir.

MHP Akçaabat İlçe teşkilatı ve Belediye Meclis üyeleri olarak bugüne dek yaptığımız çalışmalar tespit ettiğimiz eksiklikleri her fırsatta dile getirdik. Muhalefet olmaktan öte Akçaabat’ımız için atılabilecek olumlu adımların her zaman destekçisi olacağımızı beyan ettik. Ancak adaletin işleyiş kriterleri Belediyenin asli görevi olan hizmetin hizmetsizliğe dönüştüğü bu mevcut yapıya destek olmamız kesinlikle mümkün değildir.

Son dönemde ilçemizde baş gösteren kaldırım tartışmasında partimizi duyarsız kalmakla suçlayan art niyet elçilerine hafızalarını yoklamalarını tavsiye ediyoruz. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren Akçaabat’ın sorunları noktasın da birçok konuya parmak basmıştık. Bunların biri de kaldırım konusun da yaptığımız tespitlerdir. Kaldırımlar hem esnafı mağdur etmeden hem de bölge sakinlerimizi mağdur etmeden Akçaabat’ımızın ana caddesini alternatif yollar üreterek  belirli gün ve saatlerde trafiğe kapatarakçözülebilecek bir sorunken ve bunu defaatle dile getirmemize rağmen kulak ardı edilmesi sanki bu sorunun bugün doğmuş gibi ifade edilmesi Akçaabat’tan kopuk yaşayan kesimlerin tespitidir.

Mevcut belediye başkanı ve ekibinin seçimlerden önce duyarsız kalarak seçimler sonrası yine sopasını eline alarak alışıla gelmiş tavrını sürdürmesi bizi şaşırtmamıştır. Genel seçimlere 5 ay kaldı. Yine seçim atmosferine girildiğinde bazı uygulamaların nasıl rafa kaldırılacağına seçimden sonra ise nasıl raftan indirileceğine hep beraber şahitlik edeceğiz.

Günlük siyasi planlamaların seçimden seçime hizmet getirme anlayışının bölgemiz insanına hiç bir fayda sağlamayacağını defalarca dile getirdik. Bugün de izlenen politika haklılığımızın teyididir.

Çözüm önerilerimizin diğer bir ayağı da Akça kart projesidir. Bu projenin hayata geçmesi hem esnafımız hem de Akçaabat insanımızın ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır.

Yerel seçimlerin üzerinden 1 yıl gibi bir sürenin geçmiş olmasına rağmen maalesef Belediyeler arasında ve birimler arasındaki koordinasyon eksikliği halen giderilememiştir. Bu veride bölge insanımızın mağduriyetinin uzun bir süre daha devam edeceğini göstermektedir. İktidar partisidir hizmet getirir tezi Akçaabat’ta çürümüştür. Plan-Proje üretemiyorsan birimler arası geçişi sağlayamıyorsan hizmeti aktarman mümkün değildir. Maalesef Büyükşehir adı altında yavaş yavaş eriyen bir ilçenin temelleri atılırken mevcut yetkililerde buna sadece seyirci kalmaktadır.

Gelirini esnafın işgal ettiği alana, yol kenarına park eden araca, esnafın camındaki levhaya bel bağlayarak Akçaabat gibi bir ilçe idare edilemez.

Maalesef Akçaabat Belediyesi yerel seçimler üzerinden bunca zaman geçmesine rağmen kendisine bir yol haritası çizememiştir. Halktan kopuk sokaktan uzak Belediye yapısı görevine değil görevsizliğine devam etmektedir. Mahalleye dönüşen köy ve belde insanının vergi alıp hizmet anlamında tek bir çalışma gerçekleştirememesi Kar yağdığında bir hafta evinde mahsur kalması bölge insanımızın kaderi olmamalıdır.Takip ettiğimiz diğer belediye meclislerinin aylık toplantıları gündem maddeleri klasörler halindeyken Akçaabat Belediyesinin 3-4 maddelik gündemlerle toplanarak aylık faaliyet grafiği çizmesi koca bir ayıptır.Bu sonucun iki açıklaması vardır.Akçaabatın hiçbir sorunu yoktur yada sorun çok çözen yoktur.Bunun takdirini de Akçaabatta yaşamını idame ettiren hemşerilerimize bırakıyoruz.

İnancımız o dur ki Akçaabat insanı kendisine zulm eden mağduriyeti yaşatan Milli Manevi değerleri ayaklar altına alan emeğini hakkını gasp eden bu siyasi anlayışa 7 Haziran seçimlerinde gerekli dersi sandıkta verecektir. Akçaabatlı destek olduğu yetki verdiği ancak kendisine sahip çıkmayan iradeye sarılmayacaktır.

Akçaabatlı hemşerilerimizin yerel seçimlerde bizlere vermiş olduğu desteğin  genel seçimler de artarak devam edeceğine inancımız tamdır. MHP Akçaabat ilçe teşkilatı olarak genel seçimler de bölge insanının yanında olacak sıkıntılarına çözüm ortağı olacak halkın desteğini arkasına alarak Akçaabat'ımızın değerlerine sahip çıkacak hizmet takibini sağlayacak halkla bütünleşen samimi dirayetli Akçaabat'lı bir ismi yine Akçaabatlı hemşerilerimizle birlikte belirleyerek genel seçimlerde kendi özvekili olarak tayin edecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyrulur...

                                                                               

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler