Çilek Tarlaları Buluşturdu

Çilek Tarlaları Buluşturdu

Diyarbakır-Batman-Siirt Kalkınma Projesi kapsamında Güneydoğu’dan çiftçiler Trabzon’a gelerek çilek tarlalarını ziyaret etti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca yürütülmekte olan Diyarbakır-Batman-Siirt Kalkınma Projesi kapsamında Güneydoğu’dan çiftçiler Trabzon’a gelerek çilek tarlalarını ziyaret etti.

 

Trabzon’un Akçaabat ilçesine gelen ve aralarında Diyarbakır, Batman ve Siirt’ten çilek üreticilerinin yer aldığı çiftçiler Akçaabat Kaymakamı Abdul Rauf Ulusoy ve Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen’i ziyaret ettiler.

Ziyaret sonrasından Çınarlık mahallesine misafir olan çiftçiler, çilek üretimi yapan vatandaşlar ile bilgi alışverişinde bulundular. Akçaabat Kaymakamı Abdul Rauf Ulusoy, Diyarbakır, Batman ve Siit çiftçilerini bir araya getirme, karşılıklı dayanışma ve tarımda yapılan çalışmalarında karşılıklı bilgi alışverişini amaçladığını belirtti. Kaymakam Ulusoy, “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’mızın yürüttüğü bir proje kapsamında Diyarbakır-Batman-Siirt’ten çiftçilerimiz Trabzon’a geldi. Çiftçilerimiz bu bölgede zor şartlarda üretim yapıyorlar. Diyarbakır, Batman ve Siirt’ten gelen kardeşlerimizin yaptıkları çalışmaları buradaki ile karşılaştırmak için buraya geldiler. İnşallah buradan bir şeyler almışlardır. Biz de çiftçilerimizi İnşallah ileriki zamanlarda bu bölgelere göndermeyi düşünüyoruz. Onlar da karşılıklı dayanışma içerisinde, önemli olan ülke ekonomisine katkıda bulunmaktır. Bu güzel bir dayanışma, Diyarbakır ile çevresindeki iller ile Trabzon’un çok güzel bir dayanışması İnşallah bu artarak devam edecektir” dedi.

akcaabat-cilek-uretimi.jpg

akcaabat-cilek-uretimi1.jpg

 

Ziyarete Batman’ın Sason ilçesinden katılan çiftçi Mizbah Kaplan, Karadeniz insanının çalışkan olduğunu ve bu bölgede tarım ürünlerinin daha değerli olduğunu ifade etti. Kaplan “Buradaki insanları sevdik. Herkese teşekkür ediyorum. Bu proje olmasaydı Trabzon’u göremezdik. Keşke her zaman böyle kaynaşma olsaydı. Biz Güneydoğu tarafından Trabzon’a olan bağımız kuvvetlidir. Millet ile tanıştık ve sevdik bunları” dedi.

Ziyarete, Akçaabat İlçe Tarım Müdürü İbrahim Nezir ve Diyarbakır-Batman-Siirt Kalkınma Proje sorumlusu Saliha Akbaş, Batman Tarım Şube Müdürü Yusuf Alp, Sason ilçe tarım Müdürü Kudbeddin Tekin ve bay ve bayan çiftçiler yer aldı.

cilek.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler