Çiftçimiz Bunu Hak Etmiyor

Çiftçimiz Bunu Hak Etmiyor

Kadınlar Pazarında Çitçi Yer Bulamıyor

Trabzon un her gün açık olan çiftçi pazarı Moloz'daki kadınlar pazarında çiftçilerin sorunları bitmek bilmiyor.

Konu İle ilgili açıklama yapan Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet EYÜPOĞLU kadınlar pazarındaki üreticilerin %85 e yakın kısmı Akçaabat çiftçileri Akçaabat ülke ekonomisine katkı sağlamak için her türlü sebze yetiştiriciliğini yapan bir ilçe bizler sürekli üretim miktarını artırmak için çalışıyoruz.

Pazar yerine Rize, Giresun ve Trabzon un tüm ilçelerinden toptan alıcılar her sabah saat:4-5 civarında ürün almaya geliyor üreticilerimiz bu saat te Pazar yerine gittiğinde kadınlar pazarı kapalı açılış saati belli değil çiftçilerimiz kapıda bekletiliyor. Çiftçimiz bunu hak etmiyor.

Çiftçilerimize ayrılan alanda 15-20 ye yakın karcı  sürekli tezgah açıyor . Bu alan çiftçilere ayrılmış alan karcılar bu alanda tezgahları meşgul ettiğinde çiftçi ürününü satacak yer bulamıyor. Bölgemizde yetiştirilen ürünlerin satılacağı Pazar yerinde manavdan alınan ürünler karcılar tarafından yöresel ürün gibi satılarak hem çiftçimizin hakkı yeniliyor hem de tüketici aldatılmış oluyor.

Yeni yapılan Pazar Yerinde Kendimize ait  Yer İstiyoruz.

Pazar Çiftçi Temsilcisi  Akçaabat Demirkapı Mahallesi çiftçisi Arslan Cinemre; Akçaabat çiftçileri olarak yerli üretimle bölgenin sebze ihtiyacını karşılıyoruz. Büyük emekler vererek ürettiğimiz ürünlerimizi karcılarla aynı yerde satmak istemiyoruz. Pazar yerinin bizim buraya satışa geldiğimiz saat olan 4,5-5 civarında açılmasını ve gerekirse bize ait bölümün anahtarının bizde olmasını talep ediyoruz.

Karcıların tezgahları sürekli burda olduğu için gün içinde gelen çiftçiler pazarda yer bulamıyor. Bu ürünleri sokakta satmak zorunda kalıyoruz. Yeni yapılan pazar yerinde bizlere ait ayrı bir bölüm ayrılması ve bu yerin her sabah saat 4,5-5 te açılmasıdır.

ciftci1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler