Çiftçilerin Yeni Gelir Kapısı İstiridye Mantarı

Çiftçilerin Yeni Gelir Kapısı İstiridye Mantarı

Çiftçilerin Yeni Gelir Kapısı İstiridye Mantarı

Çiftçilerin Yeni Gelir Kapısı İstiridye Mantarı

Akçaabat Ziraat Odası Başkanlığı ve Akçaabat Halk Eğitim Müdürlüğü ortak girişimi ile Akçaabat Ziraat Odası eğitim salonunda 35 kursiyer ile sertifikalı istiridye mantar yetiştiriciliği kursu açıldı. Kursiyerlere verilen teorik eğitimin ardından Akçaabat Darıca Mahallesindeki Çifçi Emine Bayram’a ait mantar eğitim uygulama serasında mantar uygulamalı eğitimi yapılar mantar miseli ekimi yapıldı.

Uygulamalı mantar ekim etkinliğine Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu Akçaabat Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Özdemir, Trabzon Tarım Orman İl Müdür Yardımcısı Ali Kemal Yıldız, Akçaabat Halk Eğitim Müdürü  Ahmet Kasap, Akçaabat Tarım ve Orman İlçe  Müdür Vekili Abdulkadir Şen, , kursiyerlere mantar yetiştiriciliği eğitimi Ziraat Yüksek Mühendisi Fadıl Öztürk tarafından veriliyor.

Burada bir konuşma yapan Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu istiridye mantarı yetiştiriciliğinin Akçaabat’ta rahatlıkla yapılabileceğini belirterek "İlçemizin mikroklima iklime sahip olması yapılabilecek olan tüm üretimlerde bizlere büyük bir avantaj sağlamaktadır. Tarımsal arazilerimizin yetersiz olması ve elimizde bulunan kısıtlı tarım arazilerinin imara açılması ile birlikte az alandan çok gelir elde edilebilecek üretim metotlarına geçmemiz mecburidir. Bu manada istiridye mantarı yetiştiriciliği ekonomik yatırımın ve arazi ihtiyacının az olmaması, ilçemizde rahatlıkla yapılabileceğini göstermektedir. üreticilerimizden gelen talepler doğrultusunda ilk istiridye mantarı yetiştiriciliği eğitimimizi kütükte mantar yetiştiriciliği olarak düzenlemiştik. Şimdi sizlerin yoğun talebi ile halk eğitim müdürlüğümüz ile 3.sertifikalı mantar yetiştiriciliği kursumuzu açtık. Kursumuza katılan 50 üreticimize kursa katıldıkları için ve istekli oldukları için teşekkür ediyorum. Bu kurs döneminde yetiştireceğimiz ilk mantarları bu mantar ekim uygulamasına katılan herkesle yapmayı planlıyoruz. Besin değeri yüksek mantarın daha çok tanınması ve tüketilmesi için gerekli çalışmaları yapacağız” dedi.
Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez’ de kursa katılanlara teşükkür ederek “Başta Ziraat Odamız olmak üzere iş birliği içerisinde olarak bu kursun açılmasında emeği geçen tüm kurumlara teşekkür ediyorum. Mantar yetiştiriciliği bölgemize uygun ve başka bir iş yaparken ek olarak rahatlıkla yapılabilir . Çiftçilerimiz için mantar üretiminin yeni gelir kapısı olacaktır.

Kursa üretmek için ilgi gösteren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

c1-005.jpgc2-009.jpgc3-008.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler