Çiftçi Eğitimini Birinci Sıraya Alındı

Çiftçi Eğitimini Birinci Sıraya Alındı

Trabzon Ziraat Odaları Çiftçi Eğitimini Birinci Sıraya Aldı

Trabzon Ziraat Odaları Çiftçi Eğitimini Birinci Sıraya Aldı

 

Trabzon Ziraat Odaları İl Kongresi Akçaabat Ziraat Odası ev sahipliğinde Akçaabat Erol GÜNAYDIN Kültür ve Sanat Merkezinde Yapıldı.
İl Kongresine Türkiye Ziraat Odaları Yönetim Kurulu Üyesleri Hasan KOZOĞLU, Aslan SOYDAN
İl Tarım ve Orman Müdürümüz Cahit GÜLBAY
Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman SARIKAHRAMAN
Akçaabat Tarım Orman Müdürü İbrahim NEZİR
İlçe Ziraat Odası Başkanları ve İlçe Delegeleri katıldı.
Kongre Divan Kurulu Başkanlığını TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Perşembe Ziraat Odası Başkanı Aslan SOYDAN
Divan Başkan Yardımcılığı Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman SARIKAHRAMAN
Katip Üyelikleri Yomra Ziraat Odası Başkanı Hamza GÜMRÜKÇÜ
Dernekpazarı Ziraat Odası Başkanı Hüseyin SARI seçilerek kongreyi yönetti.

Kongre açılışında Oda Başkanları ve ilçe delegelerine hitap eden TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan;

“Hep Birlikte Daha Güçlü Çalışmalıyız”

“Bölgemizde en önemli ürünümüz muhakkak fındık ve fındıkta son yıllarda ciddi hastalık ve zararlılar var bununla mücadele etmek için

Ziraat odalarımız daha aktif ve daha çok alanda olmalıyız. Bölge yönetim kurulu üyeleri olarak sürekli oda ziyaretleri ve saha çalışmaları yaptığımız da Ziraat odalarımızın Tarım ve Orman Müdürlükleri ve kendi aralarında güzel birliktelikler ile çalıştıklarını görüyoruz bu çalışmalara daha da hız vermeliyiz”

 

Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet EYÜPOĞLU

“Ürün Kalitelerimizi Yükseltmeliyiz”


“Çiftçilere hizmet yapılacaksa bunu biz yapacağız çiftçinin temsilcisi bizleriz. Daha çok alanda olmamız lazım çalışmalarımıza hız vererek ürün kalitelerimizi yükseltmeliyiz. İl Müdürümüz hizmet için çalışıyor bizler bu çabayı birlikte güçlendirerek yürütmeliyiz. Tarımın kalkınması için gece gündüz demeden hep birlikte çalışarak ilimizde tarımsal üretimi en üst seviyelere çıkarmalıyız”

İl Tarım ve Orman Müdürü Cahit GÜLBAY

Sahada yaptığımız çalışmalarda fındık ve çay Doğu Karadeniz Bölgesinin en önemli ürünü her ikisinde birim alandan daha fazla verimi almak için yeterli çalışmaları yapmadığımızda küçük olan parselleri tarım dışına terk ediyoruz ve alandaki verimimiz iklimsel verilerin dışında her geçen gün biraz daha azaldığını görüyoruz. Bakanlığımızın yapmış olduğu bir çok desteklemeler var bitkisel üretimde hayvancılıkta aklınıza gelecek bir çok alanda hibe destekleri var bunları birlikte yürüttüğümüz çalışmalarla çiftçilerimize duyuruyoruz. Bizler her geçen gün üretim kalitemizi artırmak için çalışıyoruz. Çiftçilerimiz yeni tarımsal teknikleri uygulama şekilleri ve bitkisel üretimde yeni çeşitleri bilgilendirmek ve üretim miktarı ve kaliteyi artırmaktır.

TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Hasan KOZOĞLU

“Kaliteli Ürün Yetiştirip Ona Sahip Çıkacağız”

“Denizden ormana kadar doğadan yararlan herkes bu kutlu mesleğin çiftçiliğin üyesidir. Bizler ziraat odaları olarak gece gündüz demeden çalışıyoruz teknik kadrosu yeterli olmayan odalarımıza ilçe müdürlüklerinden teknik destek alarak çiftçi eğitimlerini artırmalarını tavsiye ediyoruz. Birliğimizden bölgemize kısa bir süre önce teknik personellerimiz gelerek çalışma raporu hazırladılar odalarımızın ciddi çalışmaları bizleri son derece mutu etti. Genel merkezimiz hizmet te sivil toplum örgütleri arasında ilk sırada odalarımızın gayretlerini görüyor ve takdir ediyoruz üretim için çalışmalarımızı hızlandırmalı ve artırmalıyız. Bölgemizde iyi mahsul yetiştireceğiz kaliteli ürünümüze sahip çıkacağız” ifadelerini kullandı.

mustafa-hikmet-eyupoglu-002.jpg

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler