CHPli Gençler Çanakkale'yi Unutmadı

CHPli Gençler Çanakkale'yi Unutmadı

Cumhuriyet Halk Partisi Akçaabat İlçe Gençlik Kolları Teşkilatı 18 Mart Çanakkale Zaferinin 101. Yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Akçaabat İlçe Gençlik Kolları Teşkilatı  18 Mart Çanakkale Zaferinin 101. Yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

İlçe Gençlik Kolları Halil İbrahim Kocaman imzalı mesajda, "Bugün 101. yıl dönümünü kutladığımız Çanakkale Zaferi; “Söz konusu vatansa gerisi teferruattır” anlayışı ile etnik köken ve inanç farklılığı gözetmeden Anadolu'nun dört bir yanından Çanakkale'ye “Bir daha dönmemek üzere” gelen dünya savaş tarihinin tanık olduğu en gerçek, en şerefli kahramanların kanları ile yazılmış bir destandır. ''Çanakkale'de düşman kuvvetlerine 'dur' diyen Mustafa Kemal ve arkadaşları, gelecekte verilecek Kurtuluş Savaşı'yla dalga dalga yayılacak bağımsızlık ve özgürlük rüzgârının da habercisi oldular. Ülkemize yönelik emperyalist saldırıyı püskürten ve 'Çanakkale geçilmez' dedirten şehitlerimiz ile kahraman gazilerimizden hem bugünümüz, hem de geleceğimiz için alınması gereken ders, bağımsızlıktır,özgürlüktür, birliktir. Çanakkale Zaferi de Kurtuluş Savaşı da bağımsızlık, özgürlük, kardeşlik ve birlik ruhuyla verilen onurlu bir mücadele ile kazanıldı. Bölücülüğün ve gericiliğin tehdidiyle karşı karşıya olduğumuz günümüzde de laik Cumhuriyetimiz ile kazanımlarını, ulusal birlik ve toprak bütünlüğümüzü aynı anlayışla savunup koruyacağımızdan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferinin 101. yıl dönümünü büyük bir gururla kutluyor, “Çanakkale Geçilmez” şiarını dünya tarihine kanları ile yazarak ölümsüz bir destana dönüştüren tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, gazilerimizin önünde saygıyla eğiliyor, şükranlarımızı sunuyorum." ifadelerine yer verildi.   

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler