CHP Toptan İstifa Etti

CHP Toptan İstifa Etti

CHP Toptan İstifa Etti

CHP Trabzon'da ilginç olaylar yaşanıyor. 7 Haziran Genel Seçimleri için Parti Meclisinin Trabzon ile ilgili aldığı '1 kontenjan' kararı sonrası İl Teşkilatı ve aday adayları geçtiğimiz haftalarda Genel Merkeze çıkarma yapmış ardından da kontenjan kararının kaldırıldığı açıklanmıştı. Kontenjan kararının kaldırıldığını açıklayan İl Başkanı Güzide Uzun, bu durumu bütün aday adaylarına bildirirken geçtiğimiz günlerde 18 aday ile tanıtım toplantısı gerçekleştirmişti. Ancak tanıtım toplantısının ardından CHP Genel Merkezi tarafından Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu'nun listeye kontenjan adayı olarak  koyulduğu bilgisi ulaşınca parti il binası dün gece partili gençler tarafından işgal edildi.

GECE 02:30'DA İŞGAL EDİLDİ

 Gece saat 02:30'da parti il binasına gelen gençler  masa, sandalye ve koltukları parti binasının giriş merdivenlerine koyarak partiye kimseyi sokmuyor. CHP İl Binasına çıkan asansörün önü de partili gençler tarafından çuvallarla kapatıldı. CHP İl Başkanı Güzide Önsel Uzun'u da arayan gençler, "sakın buraya kimse gelmesin, kimseyi almayacağız" dedi.  İşgal sonrası partide pankartlar hazırlayan gençler,  'Tek kontenjanımız özgürlük', 'Gücünüz yetiyorsa bizi teslim alın', 'Geleceğimiz için isyandayız' şeklinde ifadelere yer verdi. CHP İl Başkanı Uzun ile bazı aday adayları da sabahın ilk ışıklarının ardından parti binasının önünde beklemeye başladı. Partinin ileri gelenleri gençlerin yaptığı bu eylemin ardından parti binasına girerek ikna etme çalışmaları ise sonuçsuz kaldı.

İÇTENLİKLE YARIŞIN İÇİNE GİRMİŞLERDİ

Parti de bu protestoyu gerçekleştiren gençler adına konuşan Osman Dilber, kontenjan kararının değiştirilerek eğilim yoklaması yapılması ve sonrasında yeniden kontenjana dönüldüğünü hatırlatarak,  " CHP İl Örgütü bu konuda müthiş derecede mücadele vererek konuyu ön seçime doğru getiriyor bu kazanımı aldıktan sonra 2 günde 18 aday  adaylık başvurusu yapıyor. Adaylık başvurusu yapan adaylarımız örgütün tüm üyeleri ile birlikte içtenlikle yarışın içine girmişken, aniden alınan MKYK kararı ile bize verilen o hak alınıyor. Bundan dolayı bu geceden itibaren CHP İl Binasını gençlik kolları örgütü olarak işgal ettik, zapt ettik

BİZ MİLİTAN GENÇLER İSTİYORUZ

Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, bizlere şunu söylemişti. "Biz normal üye istemiyoruz, militan gençler istiyoruz" biz her yerde her anlamda mücadele verirken bize verilen özgürlüklerin alınmasına ve yok edilmesine kesinlikle ve kesinlikle karşıyız. Demokrasini gereği CHP'ye oy alacak vatandaşlarla birlikte Trabzon'da CHP'yi ayağa kaldıracak milletvekillerini seçeceğimize genç arkadaşlarla inanıyoruz" dedi. 

CHP'DE İSTİFALAR GÜNDEMDE 

Gençler CHP Trabzon İl Binasının penceresine "CHP Trabzon İşgal Edilmiştir... Militan Gençler' yazılı pankart astı. Öte yandan CHP Trabzon İl örgütünün çağrısı ile CHP Trabzon İl örgütleri ve aday adayları parti binasının önünde toplandı. Sonrasında Tad Pizza'ya giden grup burada olağanüstü toplantıya oturdu. Bu toplantıda istifa konusunun ve neler yapılabileceğinin tartışıldığı kaydediliyor. 

SADECE CANALİOĞLU ADAYLIĞINI GERİ ÇEKMEDİ

CHP'nin, Trabzon'daki milletvekili aday adaylarından sadece Volkan Canalioğlu'nun adaylığını geri çekmediğini belirten Güzide Uzun, parti yöneticilerinin istifa dilekçelerini ve milletvekili aday adaylarının başvurularını çektiğine ilişkin yazıyı, CHP Genel Merkezine fakslayacaklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler