CHP Akçaabat İlçe Kongresi Yapıldı.

CHP Akçaabat İlçe Kongresi Yapıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Akçaabat İlçe Kongresi Yapıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Akçaabat İlçe kongresi yapıldı.

Erol Günaydın Sanat Merkezinde yapılan kongrede divan başkanlığını CHP Trabzon il Başkanı Güzide Uzun yaptı.

Kongrede faaliyet ve mali raporlarının İlçe başkanı Mustafa Nadir tarafından ayrı ayrı okunarak Divan tarafından onaya sunulmasının ardından, dilek ve temenniler bölümüne geçildi. Bu bölümde Nuri Aydın, Ferda Kudunoğlu ve Faruk Alşanlı birer konuşma yaptı.

 

musa.jpg

 Son olarak, adayların da birer konuşma yaptığı kongrede  ilk konuşan aday Musa Hacıoğlu, kongrede neden aday  olduğunu açıkladı. Hacıoğlu açıklamasında “Sevgili  arkadaşlar. Aday olduk. Neden aday olduğumuzu önce  konuşalım. Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’nin bir çok  yerinde de öyle özellikle de bizim ilçemizde çok uzun  süredir bir yenilenmeye ihtiyacı vardı. Taban ile örgüt arasında bağlar kopmaya başlamıştı. Çünkü yapılan araştırmalar 4 yıldan fazla hiçbir yöneticinin ömrü olamadığını gösteriyordu. Oysa biz, buradaki arkadaşlarımızı nöbette unutmuştuk artık. Onlar ellerinden geldiği kadar gayret gösterseler de çok verimli olamıyorlardı. Taban artık bir yenilenme istiyordu. Tabandan gelen teşvikler neticesinde bizde yönetime talip olduk. Bunu yaparken bir soruyu da kendimize sormadan edemedik. Biz değilsek ki? Şimdi değilse ne zaman? Bu yüzden bu göreve talip olduk” ifadelerine yer verdi.

 

 

nejat-suha.jpg Diğer aday Nejat Süha Dikmen, konuşmasında  gerçekleştirmek istediklerini açıklayarak ”Partimiz her  gün açık bulundurulacak. Partimizin yönetim kuruluna  hukukçu kazandırılacak. Partimizde sekreterimiz her gün  hazır bulunarak üyelerimizin ve partimizin bürokrasi  işleriyle ilgilenip takibini yapacak. Gençlik kollarımızın  sayısı arttırılarak çalışmaları sağlanacak. Gençliğin önü  açılacak. Üniversite de ki gençlerin partimize gelmesi  sağlanacak. Kadın kollarımıza gerekli destek verilecek. İlçe üye sayımız arttırılarak 900 olan üye sayımızı 2000 üstünde üye sayısına çıkartılması için örgüt çalışmamız yapılacaktır. En az oyumuz olan mahallemizden başlayarak kırsal olan merkeze doğru bir örgütlenme çalışması yapacağız. Mahalle birimlerinin ve sandık seçim sorumlularının daha verimli çalışmalarını sağlamak için gerekli eğitimleri vereceğiz. Genel başkanlığımızın ve il başkanlığımızın çok önem verdiği parti okulu projelerine genele yayıp her ay projeleri hayata geçireceğiz. Yerel yönetimler ile ilgili komisyon oluşturup seçim çalışmalarını başlatacağız. Gerekiyorsa belediye başkan adayını önceden belirleyip seçim çalışmasını sürdüreceğiz. Parti yönetimi olarak her gün Akçaabat esnafını ziyaret edeceğiz. Her hafta bir mahalleye gidip mahalleliyi dinleyip mahallenin sorunlarının giderilmesi için çaba harcanacak. “ dedi.

kongre.jpg

2 liste ile seçime giden Chp’de Mevcut ilçe Başkanı Mustafa Nadir aday olmazken, kongrede Musa Hacıoğlu ve Nejat Süha Dikmen başkanlık için seçime gitti.

Seçim sonuçları, oyların sayımının ardından saat 17.00 da açıklanacağı bildirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler