Çevre Günü Kutlandı

Çevre Günü Kutlandı

Çevre Günü Kutlandı

5 Haziran Dünya Çevre Günü, Atatürk Parkı’nda düzenlenen törenle kutlandı.

Tören öncesinde Akçaabat İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde toplanılarak İlçe Protokolünün, daire amirlerinin, öğretmenlerin ve Akçaabat Belediyesi tarafından Çevre Günü anısına yaptırılan tişörtleri giyen öğrencilerin katılımı ile  tören alanına kadar Dünya Çevre Günü’ne dikkat çekmek için yürüyüş yapıldı.

Atatürk Parkı’nda düzenlenen törene Akçaabat Kaymakamı Dr. Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Özdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üçüncü, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Alper Kalkışım, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Engin Uzun, daire amirleri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan törende öğretmenler ve öğrenciler, Dünya Çevre Günü ile ilgili konuşma yaptılar ve şiirler okudular; ardından öğrenciler tarafından Çevre Günü gösterisi yapıldı.

img_3604.jpg

Düzenlenen törende çevre bilincinin önemine dikkat çeken bir konuşma yapan Akçaabat Kaymakamı Dr. Soner Şenel, “Çevrenin korunması ve sürdürülebilir gelişmenin sağlanması tüm ülkemizi ilgilendiren bir meseledir. Bu duyarlılığın oluşması için elimizden gelen her şeyi yapmaya gayret gösteriyoruz. Burada sadece kurumlar değil bütün vatandaşlarımıza iş düşmektedir. Her birey çevreye duyarlı hareket etmelidir” dedi.

Temiz ve yaşanılabilir bir çevreye dikkat çeken Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim “ Çevre Mühendisi bir Belediye Başkanı olarak çevreyi iyi tanıyan çevre duyarlılığına hakim olan biriyim. Biz Belediye olarak çevre hassasiyetinin farkındayız. Temiz bir Akçaabat için elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Ama bu tek taraflı olmaz. Vatandaşlarımız da bize destek olmalı. Her birey çevre dostu olmalı, kendisine bu duyguyu vazife edinmeli. El ele verirsek birlik içerisinde olursak, herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirirse; inanıyorum ki temiz ve yaşanılabilir bir çevre kendiliğinden meydana gelecektir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm vatandaşlarımızın Çevre Gününü kutlar programda emeği geçenlere teşekkür ederim.” dedi.

Törende, Akçaabat Belediyesi tarafından yürütülen okullarda Ödüllü Atık Pil Toplama Kampanyası’nda dereceye giren okullara ödülleri ve plaketleri Akçaabat Kaymakamı Dr. Soner Şenel ve Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim tarafından verildi.

img_3433.jpgimg_3483.jpg

osman-nuri-ekim-010.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler