Çalışmalar Sürüyor

Çalışmalar Sürüyor

Sere gölünde yapılan çalışmalar yerinde incelendi.

AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur, Akçaabat ilçesine bağlı Yıldızlı beldesinde bulunan Sera Gölü'nde incelemelerde bulundu.

Cumur, Akçaabat Kaymakamı Erol Özkan ile birlikte gerçekleştirdiği incelemeler sırasında, DSİ tarafından Sera Gölünde yapılan temizleme çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Sera Gölü'nü turizme kazandırmak için her türlü desteğin yapılacağını belirten Cumur, ''Sera Gölü'ne şu ana kadar gerekli yatırım yapılamadı. Çok kötü bir manzara ortaya çıkmış durumda. Şimdi DSİ ve Karadeniz Teknik Üniversitesi işbirliği ile çok güzel bir proje yapılıyor. Bu projeyi hayata geçirdiğimizde insanlarımızın gelip hoşça vakit geçirebilecekleri bir ortam olmuş olacak'' dedi.

Proje ile yaklaşık 90 dönümlük bir piknik alanı, göl çevresinde ahşap yürüme bantları ve konaklama tesisleri yapılacağını ifade eden Cumur, ''Gölün ortasına küçük bir görsel ada ve bir fıskiye koymayı planlıyoruz. Şu an için çalışmalar çerçevesinde gölde dip ve yabancı madde temizliği yapılıyor. Çalışmaların bir yıl içerisinde bitirileceğini tahmin ediyorum'' diye konuştu.

Cumur, yapılan çalışmalar sonucu Sera Gölü'ne yaklaşık 13 milyon YTL harcanacağını ve insanların rahatça gezip dinlenebileceği çok önemli bir tesisi Trabzon'a kazandıracaklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Turizm