Büyükşehirde 8 Mart Sürprizi

Büyükşehirde 8 Mart Sürprizi

Büyükşehirde 8 Mart Sürprizi

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Mart ayı ilk toplantısı Belediye Başkan Vekili Melike Turhan’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Başkan Vekili Turhan toplantının açılışında yaptığı değerlendirmede 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Büyükşehir Belediye Başkanlığını vekâleten kendilerine devreden ve Belediye Meclisini kadınların yönetmesini isteyen Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na kadınlar adına teşekkür etti.

 

Açıklamalarına 8 Mart’ın Dünya Kadınlar Günü ilan edilmesi ve kadın haklarına ilişkin değerlendirmeleri ile devam eden Turhan, “Aslında bundan yüzyıllar önce Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (S.A.V.) Veda Hutbesinde insanların bir birleri üzerinde olan haklarından ve özellikle de kadınların haklarından tarihi anlamda resmi olarak bahsetmiş ve 1400 yıl önce kadın hakları ile ilgili ilk yazılı kuralları oluşturmuştu. Yine 20. yüzyılın başında Ulu önder Atatürk, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı başta olmak üzere, pek çok hakkı kanunlara dayandırarak verirken, bu konuda dünyanın pek çok gelişmiş ülkesine de ilham kaynağı olmuştur” dedi.

 

UTANCIMIZ ORTADAN KALDIRILDI

Cumhuriyetle birlikte kadınlara verilen seçme ve seçilme hakkının sonrasında yaşanan gelişmelerle çok büyük bir eksikliği beraberinde getirdiğine dikkat çeken Belediye Başkan Vekili Turhan sözlerini özetle şu şekilde tamamladı: “Bugün özellikle altını çizmek istediğim bir başka husus ise Cumhuriyetle birlikte Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilirken sonrasında yaşanan gelişmelerle birlikte bu hak yıllardır hepimizin utancı haline gelen bir eksikliği de beraberinde taşıdı. Seçilen kadının inancından ötürü ötekileştirilmesi nedeniyle bu hak eksik uygulandı.  Başörtülü kadınlarımız seçti ancak seçilemedi. Bu gecikmiş hakkın verilmesinde başta Sayın Cumhurbaşkanımıza ve hükümetlerimize tüm kadınlar adına huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum… Birbirimize ailemize, çevremize ve bütün insanlığa duyduğumuz sevginin hiç azalmaması dileğiyle, Dünyayı sevgi ile dolduran tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.”

akcaabat-muhtarlar-muhtarlar-dernegi.jpg

Toplantıda söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Muhammed Said Gürsoy tüm kadınların gününü kutladığını ifade ederken, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen ve Belediye Meclisi Başkan Vekili Seyfullah Kınalı ile birlikte tüm Trabzonlu kadınlar adına Belediye Başkan Vekili Melike Turhan ve Belediye Meclisi Üyesi Havva Gümüş’e çiçek takdim etti.

 

Toplantıda; Belediye Meclisi Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Buhran Cahit Erdem, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen ve Belediye Meclisi üyeleri İsmail Hakkı Küçükali ve Musa Öztürk Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle konuyla ilgili duygu ve düşüncelerini ifade ederken Büyükşehir Belediyesi Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Havva Gümüş Komisyonun çalışmaları ile ilgili olarak Meclisi bilgilendirdi.

melike-turhan-001.jpg

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Mart ayı ilk toplantısı Belediye başkan vekili Melike Turhan’ın başkanlığında ilgili gündem maddelerinin görüşülmesiyle tamamlandı.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler