Büyüklere Örnek Oldular

Büyüklere Örnek Oldular

Derecik Beldesi Uğurlu mahallesi gençleri büyüklere örnek olacak bir oluşum meydana getirdi.

 

İlçemiz Derecik beldesi Uğurlu Mahallesi gençleri mahallenin büyüklerine örnek olacak bir oluşuma imza atarak, her hafta kendi aralarında toplanıp mahalle için yapılabilecekler ile ilgili görüş alışverişinde bulunarak diğer beldelere örnek oluşturuyor.

Her hafta farlı mahallelerde bir araya gelen gençler,  beldelerindeki sorunları tartışarak bunlara nasıl çözüm üretebilecekleri konusunda bilgi alışverişinde de bulunuyorlar. Büyüklerin siyasi veya başka nedenlerden dolayı bir araya gelemediklerini belirten gençler, oluşumun hiçbir şekilde siyasete bulaştırılmayacağını ve her siyasi görüşe aynı mesafede olacaklarını açıkladılar.

İlköğretim okulunda bilgisayar ve folklor kursu açılmasını isteyen oluşum fikrinin sahibi Hakan Tüysüz “genç neslin böyle bir birliktelik sağlaması büyüklerinde çok hoşuna gitti. Onlar bile kendi aralarındaki bazı kırgınlıkları bizim oluşumdan sonra yumuşattıklarını gördük. Amacımız beldemizdeki gençlerin birbirlerini daha iyi tanıması ve yardımseverliğin artmasıdır” dedi.

Sayıları 65 kişiyi bulan oluşumun kısa süre içerisinde toplu olarak Uğurlu Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne üye olacakları da açıkladılar

       En son yaptıkları yemekli toplantıya Okul Müdürü Turan Atalar, mahalle Muhtarı Yahya İleli,Dernek Başkanı Nizami Özkan, Belde Belediye Başkanı, Ali Ulusoy’u ve büyüklerini de davet ederek görüş alışverişinde bulundular. Katılımcılar, gençlerin oluşumuna destek vererek her zaman yanlarında olduklarını belirttiler. Gençlere öneri olarak, kesinlikle aralarına siyasi çıkarları bulaştırmamaları, bu oluşumlarını Uğurlu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği adı altında yürütmeleri tavsiyesinde bulunuldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Haberler