Bütçe 6 milyon 500 bin YTL

Bütçe 6 milyon 500 bin YTL

Akçaabat İlçesi Köylerine Hizmet Götürme Birliği’nin Eylül ayı olağan genel kurul toplantısı yapıldı.

50 köy muhtarının yanı sıra 5 İl Genel meclisi üyesinin de doğal üye olarak katılma hakları bulunan genel kurulda “Başkan” sıfatıyla Akçaabat Kaymakamı Erol Özkan da hazır bulundu.
Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen genel kurul toplantısında Divan Başkanlığı görevini Milli Eğitim Müdürlüğü Şefi Kemalettin Kölemenoğlu yaparken divan katipliklerini ise Yeşiltepe Köyü Muhtarı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu ve Kirazlık Köyü Muhtarı Mehmet Kahriman yaptı. Genel kurulda Özel İdare Müdür Vekili Hüseyin Topal da hazır bulundu.
52 üye hazır bulundu
Gündem gereği ilk olarak yoklama yapılan genel kurulda İl Genel Meclisi Üyeleri Nazmi Kalaycı, Kenan Haçkalı, Halil İncehasan, Mehmet Tombul ve Emin Zurnacı ile 46 köy muhtarının hazır olduğu belirlendi.
Yükleyici kiraya verildi
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende ilk olarak birliğin malı olan lastik tekerlekli yükleyicinin 1.000 YTL kira ile İl Özel İdaresi’ne kiraya verilmesi kararlaştırıldı.
Program ve bütçe görüşüldü
Daha sonra geçilen yatırım programı, çalışma programı ve 2008 yılı bütçesinin görüşülmesi maddelerinde ise söz alan muhtarlar ivedilikle yapılması gereken işler konusunda görüşlerini dile getirirlerken, bütçe dağılımının nasıl yapılması konusunda da fikirlerini söylediler.
Yatırım ve çalışma programı üyeler tarafından onaylanırken, Birliğin 2008 yılı bütçesi ise 6 milyon 500 bin YTL olarak belirlendi
Komisyonların seçimi
Gündemin 7’nci maddesi gereğince yapılan ilk seçimde Bütçe Komisyonu üyeleri belirlendi. Bu komisyon için Muhtarlar Derneği Başkanı olan Bozdoğan Köyü Muhtarı Eyüp Gedikli ile Yeşil-tepe köyü Muhtarı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu aday oldu. Yapılan oylamada her iki muhtar da oy birliğiyle Bütçe Komisyonu üyeliği-ne seçildi.
Gündemin 8’inci maddesi uyarınca gerçekleştirilen ikinci seçimde ise ihtisas komisyonlarının 3’er üyesi belirlendi. Yapılan seçimlerde sadece 3’er aday gösterilirken, tüm adaylar da oybirliğiyle komisyonlarda görevlendirildiler.
Birlik tüzüğüne istinaden oluşturulan Milli Eğitim, Bayındırlık, Tarım ve Kültür Komisyonları’na seçilen üyeler şunlar:
Milli Eğitim Komisyonu: Ahmet Altunbaş (Ortaalan Köyü Muhtarı), Salih Çolak (Ambarcık Köyü Muhtarı), Ali Bayram (Tatlısu Köyü Muhtarı).
Bayındırlık Komisyonu: Selim Ertem (Yeşilyurt Köyü Muhtarı), Ali Ayvaz (Çınarlık Köyü Muhtarı), Salih Mumcu (Meydankaya Köyü Muhtarı).
Tarım Komisyonu: Yaşar Ulusoy (Uçarsu Köyü Muhtarı), Kemal Taflan (Esentepe Köyü Muhtarı), Hasan Çapkınoğlu (Akören Köyü Muhtarı).
Kültür Komisyonu: Alahittin Kalaycı (Arpacılı Köyü Muhtarı), Yusuf Sevim (Eskiköy Köyü Muhtarı), Selim Akkol (Sertkaya Köyü Muhtarı).
Çok adaylı encümen seçimi
Gündemi ağırlıklı olarak seçimlerden oluşan Akçaabat İlçesi Köylerine Hizmet Götürme Birliği’nin daha önce gerçekleştirdiği seçimlerdeki birlikteliğe, 4 kişilik Birlik Encümeni’nin belirleneceği seçimde rastlanmadı.
                   

                            Akçaabat Kaymakamı Erol ÖZKAN

                   Toplantı Milli Eğitim Toplantı salonunda yapıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler