BTP Akçaabat Belediye Başkan Adayını Tanıttı

BTP Akçaabat Belediye Başkan Adayını Tanıttı

BTP Akçaabat Belediye Başkan Adayını Tanıttı

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) tarafından Trabzon’da düzenlenen ‘Çare Bir ve Beraber Olmak Sempozyumu’na Trabzon halkının ilgisi çok büyük oldu.

 

Programda 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde Karadeniz bölgesindeki illerin BTP’li belediye başkan adayları tanıtıldı. BTP belediye başkan adayları isim isim okunarak, vatandaşlara tanıtıldı.

 

 Trabzon, Ordu ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayları ise sahneye davet edilerek birer selamlama konuşmaları yaptı. Daha sonra BTP’den aday olan üç büyükşehrin belediye başkan adayları BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş ile birlikte el kaldırdılar.

 

Coşku dolu alkışlar arasında gerçekleşen aday tanıtımından sonra sempozyumun kapanış konuşmasını BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş yaptı. Konuşmasına ekonomi üzerine değerlendirmeler yaparak başladı.

 

Prof. Dr. Baş, "Ekonomiyi benden iyi bilen yok. Beni niye gizliyorsun? Gizlesen de gizlemesen de bu güneş doğdu. Ben '5 bin lira asgari ücret vereceğim' dedim. Bu ne demektir; Türkiye'nin kaynakları buna yeter demektir. Senin kafan çalışmıyorsa, bana ne. Ben dünyanın önüne Milli Ekonomi Modeli ile çıktım" dedi.

 

‘Zengin olmak isteyen benimle olacak’

 

Milli Ekonomi Modeli’nin Rusya ve Çin’de hayata geçirildiğine vurgu yapan Prof. Dr. Haydar Baş şunları söyledi: "Rusya şu anda benim modelimi uyguluyor, ama Çin onu fersah fersah geçti. Neden? Çünkü Çin modelimde yer alan tüketimi destekleme prensibini daha fazla devreye koydu. Esasen bu işin ruhu da tüketimdir. Neden tüketim? Pazara gittiğiniz zaman size para lazım. Paranız olduğu zaman istediğinizi alırsınız. İşte benim Milli Ekonomi Modeli sistemim cebinizde para nasıl olacak onu anlatıyor, benim sistemim bu. Aslında zengin olmak istiyorsanız benimle olacaksınız, başkasıyla da olamazsınız. Çünkü bunlar bu işi bilmez. Baktım piyasada milli para sözleri dolaşıyor. Arkadaşlar milli para ifadesi, 2005 yılında Haydar hoca ile birlikte iktisat literatürüne girdi. Ben bu işi iyi biliyorum. Türkiye'yi bize teslim etsinler 6 ayda dünya lideri yaparım."

 

‘FETÖ ile 20 yıl mücadele ettim’

 

Konuşmasında Fetullahçı Terör Örgütü’yle (FETÖ) mücadele konusuna da değinen BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, "Ben tam 20 yıl FETÖ ile mücadele ettim. O zaman yanımda hiç kimse yoktu" dedi ve şu çarpıcı ifadeleri kullandı: "Geçmişte FETÖ’cü olan adamlar şimdi bakıyorum FETÖ'nün bir numaralı düşmanı oldu. ‘Haydar Hoca Fetullah'ı kıskanıyor’ diyen adam sensin. Daha neler neler dediler. FETÖ bana ceza ve tazminat davaları açtı. Allah yardım etti hepsini kazandım."

 

‘Kardeş kavgasını ben bitireceğim’

 

Trabzon'daki konuşmasında, "1980 yılından bu yana ülkenin birliğinden beraberliğinden bahsediyorum. Başımıza ne geldi ise fitneden, tefrikadan geldi" diyen BTP lideri Baş, "İki Müslüman Türk evladı bir arada geçinemedi. Bu ülkede sağcı-solcu, Alevi-Sünni ayrımı yapıldı. Solcu ile ülkücü aslında aynı. Bir evde iki kardeşten biri solcu, diğer ülkücüydü. Ben Alevi- Sünni kavgasını bitireceğim. Bu kavga neden bitecek? Çünkü Alevi de sensin Sünni de sensin. Oturuyorsun, içiyorsun, yiyorsun ondan sonra düşman ilan ediyorsun. Böyle bir şey olabilir mi?" ifadelerini kullandı.

 

‘Size hiç duymadığınız bir Atatürk anlatacağım’

 

Vatandaşların alkışları ve sloganları arasında yaklaşık 1 saat süren konuşmasının son bölümünü Mustafa Kemal Atatürk'e ayıran Prof. Dr. Haydar Baş, bir süre önce ifade ettiği ve Türkiye’de çok büyük yankı uyandıran ‘Anıtkabir’i abdestli ziyaret edin’ sözünü tekrar etti.

 

BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş şunları söyledi: "Ankara'ya gittiğiniz zaman mutlaka Anıtkabir'e giderek Atatürk'ü ziyaret edin, ama O’nu abdestli ziyaret edin. Öyle sakallı cübbeli olup da İslam'dan haberi olmayan adamların ağzına bakıp da sakın ha Atatürk'e hakaret etmeyin. Eğer ciddi bir konferans organizasyonu yapılırsa ben size bugüne kadar duymadığınız bir Atatürk anlatacağım."

 

İşte Bağımsız Türkiye Partisi’nin Karadeniz bölgesi illerindeki belediye başkan adayları:

 

BTP Trabzon İli Belediye Başkan Adayları:

Trabzon Büyük Şehir-Haydar Bektaş

Akçaabat-Ferhat Yanık

Araklı-Ferdi Şahintürk

Arsin-Ahmet Faik Sarı

Beşikdüzü-Abdullah Özdemir

Çarşıbaşı-Yusuf Öztürk

Çaykara-Yavuz Yüce

Düzköy-Mahmut Mermertaş

Dernekpazarı-Aydın Alioğlu

Of-Fatih Hayır

Sürmene-Zeki Uzun

Köprübaşı-Abdullah Muş

Şalpazarı-Şerafettin Olgun

Vakfıkebir-Mustafa Kul

Tonya-Cemil Uzuner

Hayrat-Kadir Altunkaynak

Maçka-Ali Pustu

Yomra-Hakan Ergan

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Haberler