Boş Gezenlere Örnek Oluyor

Boş Gezenlere Örnek Oluyor

İlçemiz Uğurlu İlköğretim Okulu’nda hizmetli olarak çalışan Ali Akbaş, boş zamanlarında yöremizin vazgeçilmez çalgısı olan kemençe yaparak, hem boş zamanlarını değerlendiriyor, hem de ailesine maddi katkı sağıyor.

 

 

Evinin bir odasının küçük bir atölyeye çeviren ve burada hem kemençe imal eden hem de imal ettiği kemençeyi çalmayı beceren Ali Akbaş, kemençe yapmaya merak üzerine başladığını, ilk önce süs için yaptığı kemençelerden sonra yöresel sanatçıların kullandığı kemençeleri de yaptığını söyledi. Kemençenin her ağaçtan yapılmadığını ve ağaç bulmakta bazen zorlandığını ifade ederek “Kemençe en iyi erik, dut ve ardıç ağacından oluyor. Ama bunları bazen bölgemizde bulamıyoruz. Rize’den kemençe için ağaç getirdiğim oluyor” dedi.

 

Hizmetli Ali Akbaş, kemençe çalmayı da öğrendiğini ve bu tür el sanatları ile uğraşmanın hem boş zamanlarını değerlendirmesine yaradığını hem de, ortaya çıkan eser sonrası mutlu olduğunu belirtti. Akbaş sipariş olursa Türkiye’nin her yerine çok piyasa değerinin çok altında kemençe gönderebileceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler