Borçlu Vatandaşa Fırsat

Borçlu Vatandaşa Fırsat

Borçlu Vatandaşa Fırsat

Akçaabat Belediyesi’nden borçların yeniden yapılandırılmasına ilişkin bir duyuru yayınlandı. “Akçaabat Belediyesi’ne borçlu mükelleflere” başlığıyla yayınlanan duyuruda yer alan ifadelere göre 7143 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun 18/05/2018 tarihli ve 30425 sayılı resmi Gazete ’de yayınlanarak uygulanmasına başlandı.

Konuyla ilgili olarak Akçaabat Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, 18 Mayıs 2018 tarih ve 30425 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 7143 sayılı yasa ile Emlak, Çevre Temizlik, Haberleşme, Eğlence, İlan ve Reklam Vergileri ve kira borçları yapılandırma kapsamına alındı. Ayrıca Akçaabat Belediyesi’nin ücret tarifesine bağlı olarak yapılan hizmetlerin ücretleri de yine kapsam dahiline alındı. Bu yasa ile 31/03/2018 tarihinden önceki dönemlere ait vergi borçları yapılandırılabilecek. Bugüne kadar Akçaabat Belediyesi’ne Emlak Vergisi bildiriminde bulunmayıp pişmanlıktan yararlanmak isteyen gayrimenkul sahipleri de 31/07/2018 tarihine kadar Akçaabat Belediyesi’ne müracaat ederek bu kanunun getirdiği haklardan faydalanabileceklerdir.

BAŞVURU SÜRESİ VE ŞEKLİ NASIL OLACAK?

  • Başvurular, 31 Temmuz 2018 tarihine kadar Akçaabat belediyesi Gelir Müdürlüğü’ne bağlı Tahsilat Şefliği ’ne yapılacak. 
  • Başvurular, bizzat borçlu mükellefin kendisi ya da vekili tarafından yapılacak. Tüzel kişilerde ise Tüzel Kişiliğin kanuni temsilcisi ya da onun vekili tarafından yetki belgesi ibraz edilerek yapılacak.
  • Başvurularda bulunmak isteyen mükelleflerin söz konusu borç ile ilgili Akçaabat Belediyesi aleyhine dava açmamaları, açılmış davalardan vazgeçmeleri ve kanun yollarına başvurmamaları gerekmektedir. Aksi halde yapılandırmadan faydalanamayacaktır.

SÜRESİNDE ÖDENMEYEN TAKSİTLEER VE YAPILANDIRMA HAKKININ KAYBEDİLMESİ

Kanun kapsamında ödenmesi gereken taksitlerden;

  • İlk ikisinin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi,
  • Bir takvim yılında ikiden fazla taksidin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi,
  • Süresinde ödenmeyen veya eksik ödenen taksitlerin geç ödeme zammıyla birlikte son taksidi izleyen ayın sonuna kadar da ödenmememi halinde 7143 sayılı kanun hükümlerinden yararlanma hakkı kaybedilecektir.

Bu durumda, Kanun kapsamında ödenmesi gereken taksitlerden ilk ikisinin süresinde ve tam olarak ödenmesi Kanundan yararlanma hakkının devamı için zorunlu olduğundan taksitli ödeme seçeneği tercih eden borçluların Eylül ve Kasım 2018 taksitlerini süresinde ve tam olarak ödemeleri gerekmektedir.

DİĞER HUSUSLAR

  • 6552, 6736 ve 7020 sayılı Kanunlar kapsamında yapılandırılmış ve ödenmekte olan alacaklar yeni Kanun kapsamında yapılandırılmayacaktır. Ancak anılan Kanunlar kapsamında yapılandırılan ve ödemeleri devam eden borçlardan kalan taksitlerin tamamının 7143 sayılı Kanunla belirlenmiş olan;
  • İlk taksit ödeme süresi içinde 30 Kasım 2018 tarihine kadar (30/09/2018 tarihi Pazar gününe rastladığından) ödenmesi halinde bu taksitler içinde yer alan Yİ-ÜFE tutarlarının %90’ının,
  • İkinci taksit ödeme süresi içinde 30 Kasım 2018 tarihine kadar ödenirse bu taksitler içinde yer alan Yİ-ÜFE tutarlarının  %50’sinin tahsilinden vazgeçilecektir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler