Bölgemizin En Büyüğü Olacak

Bölgemizin En Büyüğü Olacak

Bölgemizin En Büyüğü Olacak

İçerisinde kapalı yüzme havuzu, spor salonları ve konferansa salonlarının da yer alacağı Abdulhamit Han Kur'an Kursu ve Cami inşaatının temeli Trabzon Valisi Yücel Yavuz'un katılımıyla atıldı.

Akçaabat Söğütlü Mahallesi'nde yapılacak ve bölgemizin en büyük külliyesi olacak olan Akçaabat Abdulhamit Han Kur'an Kursu ve Cami inşaatının temeli törenle atıldı.

 Temel atma törenine, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Trabzon Müftü  Vekili Hadi Keskin, Akçaabat Müftüsü Ramazan Tekin,  Akçaabat Abdulhamit Han Kur'an Kursu ve Cami inşaatı Derneği Başkanı Cevat Birinci, Akçaabat Esnaf Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Başkanı İsmail BULUT  ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören atma töreninde konuşan Trabzon Valisi Yücel Yavuz, ülke olarak tüm tehlikeleri milli ve manvei değerlerimizle bertaraf edildiğini ifade etti. Vali Yavuz "Milli ve manevi değerleri insanı ayakta tutan en tem değerlerdir. Milli değer bir millet tarihi ile övünür, tarihi ve gelenek ve görenekleriyle övünür ve bunu var olduğu müddetçe de yaşatmaya çalışır. Manevi değerler dediğimizde ise inancımız akımıza gelir. Bu da bizim dinimiz İslam dini aklımıza gelir. İslam dinini bütün değerlerini yaşatmaz bizim görevimizdir.  Ülkemiz birçok tehlikede atlatmış ve tehlikeleri milletimizin milli ve manevi değerleri bertaraf etmiştir. Biz milli ve manevi değerler ile bezenmiş bir milletiz. Tarih boyunca böyleydi şimdi de böyledir gelecekte de böyle olacaktır. Çok sıkıntı yaşıyoruz, yaşatılıyor. Çünkü biz tarih boyunca mazlumların başvurduğu ve adaletin tecelli etmesi için her şeyini ortaya koyar bir milletiz. Ama biz halihazırda bu zorlukları yaşayarak gelecek nesilleri de bunu yaşatmamak arzu ve gayesiyle çalışıyoruz. Şehitler veriyoruz gazilerimiz var ve ekonomik anlamda sıkıntı yaşatılmaya çalışılıyor biz bertaraf ediyoruz. 15 Temmuz'da olduğu gibi en kılcal damarlarımıza kadar nüfus etmeye çalışıyorlar.  Fethullahçı terör örgütü hain ve her türlü kahpeliği ortaya koyabilen ve milletimizin en kutsal değerlerini suiistimal ederek devletin bütün kurumlarını ele geçirmeye çalışarak son hamlesi darbe yapmaya çalışan bu kişilerin karşısında yine milli ve manevi değerlerimizle karşı duran bir milletiz. İşte bunu milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak, bunu birebir yaşayarak ve yaşatarak yapıyoruz" dedi.

Yapılacak olan külliyenin Milli ve manevi değerlerin yaşatılması adına önemli olduğunu dile getiren Vali Yücel Yavuz " Buradaki eser milli ve manevi değerlerimizin yaşatılması için en temel göstergesidir. Kuran eğitimi ve bunun yanında diğer müştemilatı bu eser tam bir yaşam alanı olacaktır. Kur'an eğitimi ile birlikte modern eğitim ve diğer tüm hayatı ilgilendiren konularda çocuklarımızın ve vatandaşlarımızın faydalanacağı alanlar oluşturulacak. Dernek vasıtasıyla vatandaşlarımızın yardımlarıyla yapılacak olan bu tesisin kısa sürede hizmete açılmasını ümit ediyor ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnsanımız hayır işlerinde adeta yarışıyor. Bu güzel eserin de hayırseverlerimizin katkılarıyla en kısa zamanda tamamlanacağına inanıyorum" dedi." dedi. "

Yapılan protokol konuşmalarının ardından Akçaabat Müftüsü Ramazan Tekin'in duası ile Akçaabat Abdulhamit Han Kur'an Kursu ve Cami inşaatının temeli törenle atıldı.

7 katlı ve yaklaşık 13 bin m2 kapalı alanı ile külliye şeklinde yapılacak olan Abdulhamit Han Kur'an Kursu ve Cami projesinde, spor salonları, kapalı yüzme havuzu, konferans ve toplantı salonları ve yatılı kur'an kursu olacak.

abdulhamit-han-kuran-kursu-temel-atma.jpgabdulhamit-han-kuran-kursu-temel-atma1.jpgabdulhamit-han-kuran-kursu-temel-atma2.jpgabdulhamit-han-kuran-kursu-temel-atma3.jpg

akcaabata.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler